Sådan får du succes med kagecremen

22. January, 2018

Hjemmelavet kagecreme behøver ikke at være en tidskrævende udfordring – i hvert fald ikke, hvis du følger vores simple tips til at blive kagecreme-klar 

Fastelavnsboller, lagekage, jordbærtærte – der er mange af slagsen, men de har alle sammen én ting til fælles: Den gennemførte smag, der får tænderne til at løbe i vand og som bindes sammen af den perfekte, hjemmelavede kagecreme. Den er let at lave, indeholder gode råvarer og det vigtigste, du ikke kan købe dig til: Kærlighed.

Det skal du bruge 

Til en god, hjemmelavet vaniljecreme skal du bruge:

  • en halv vaniljestang
  • 3 spsk. sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. maizena
  • 3 dl. letmælk

Velsmagende vanilje

Vanilje går for at være dessertkøkkenets salt og er altså også uundværlig i en god kagecreme. Når du begiver dig ud i den klassiske kagecreme med vanilje, skal du have fat i friske og gode vaniljestænger. De giver den intense vaniljesmag, der får enhver kagespiser til at trække en anelse mere på smilebåndet.

Når du skal have kornene ud af din vaniljestang, lægger du først vaniljestangen fladt på et skærebræt. Skær dernæst vaniljestangen midt over og brug den flade side af kniven til at trække kornene ud. Mas derefter vaniljen ud i sukker på skærebrættet. På den måde får du spredt hele vaniljen, og du undgår, at den klumper sig sammen i cremen. 

Kom vaniljen i en tykbundet gryde sammen med æggeblommer, sukker og maizena og rør det godt sammen.


Brug stængerne

Du står nu tilbage med en halv vaniljestang, der ikke længere er korn i – men derfor skal den ikke finde vejen til skraldespanden. Udnyt stangens smag og lad den koge med i mælken til din kagecreme, der på den måde er sikret endnu mere smag af den vidunderlige vanilje. 

Nu hælder du mælken i gryden, imens du pisker godt til. Når du varmer mælken, er det vigtigt at lune den langsomt op. Dermed undgår du, at den brænder på i bunden. Og husk at røre i gryden med kærlig hånd. Vi lover dig, kærligheden kan smages. 

Lad cremen koge igennem i 2-3 minutter, indtil den tykner og bliver blød.

Kølig creme 

Når du har rørt din creme godt og grundigt, står du nu med noget, der så godt som ligner en god, hjemmelavet kagecreme. Nu mangler den blot en tur i køleskabet. Når du sætter cremen i køleskabet, er det en god idé at lægge film over, og gerne helt ned til cremen, så der ikke dannes kondens. 

Det er altså de små tips og en portion kærlighed, der gør forskellen og sikrer dig succes med den hjemmelavede kagecreme, der indbyder til mere end bare et enkelt stykke kage. 

Tip: Du kan også lægge overskydende vaniljestænger i en lufttætbeholder med sukker i, lade det trække i nogle dage, og så har du lækker, hjemmelavet vaniljesukker. 



Kilder: Gocook // Claus Meyer, Almanak