Mumiepølser
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 230 Kj
  • Fedt 34 %
  • Kulhydrat 51 %
  • Protein 15 %
  • 1

    Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, de 2 slags mel samt smør, og ælt til en glat og smidig dej. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 45 min.

     

  • 2

    Vend dejen ud på et let melet bord, og rul den ud til en ca. 55 cm lang og 25 cm bred bane. Skær dejen i lange strimler på ca. 1 cm’s bredde.

  • 3

    Skær pølserne midtover, og omvikl dem stramt med dejstrimler, så de ligner små mumier med turban – det er nemmest at bruge den samme strimmel til både krop og turban.

  • 4

    Læg mumiepølserne på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. Bag dem i ovnen ved 210° i ca. 15-17 min.

     

  • 5

    Server mumiepølserne lune og friskbagte med sennep og ketchup (giv dem evt. øjne af små dutter sennep, hvis børnene kan lide det).

  • Så er det spisetid! Mumiepølser

Tip

Du kan lave mumie-familier ved at lade nogle af pølserne være hele, og på den måde lave både store og små mumier.

Opskriften er udviklet af