Mumiepølser
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi 230 Kj
  • Fedt 34 %
  • Kulhydrat 51 %
  • Protein 15 %

Sådan gør du

  • 1 Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, de 2 slags mel samt smør, og ælt til en glat og smidig dej. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 45 min.  
  • 2 Vend dejen ud på et let melet bord, og rul den ud til en ca. 55 cm lang og 25 cm bred bane. Skær dejen i lange strimler på ca. 1 cm’s bredde.
  • 3 Skær pølserne midtover, og omvikl dem stramt med dejstrimler, så de ligner små mumier med turban – det er nemmest at bruge den samme strimmel til både krop og turban.
  • 4 Læg mumiepølserne på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. Bag dem i ovnen ved 210° i ca. 15-17 min.  
  • 5 Server mumiepølserne lune og friskbagte med sennep og ketchup (giv dem evt. øjne af små dutter sennep, hvis børnene kan lide det).
  • {{recipeDoneText}} Mumiepølser

Tip

Du kan lave mumie-familier ved at lade nogle af pølserne være hele, og på den måde lave både store og små mumier.

Opskriften er udviklet af