Tema

Opskrifter med hyldeblomst

En varm solskinsdag og et køligt glas hyldeblomstsaft - dét er ægte sommer! Hyldeblomsten har en fantastisk smag, der med fordel kan bruges i madlavningen. Find inspiration og opskrifter med hyldeblomst her.

Hyldeblomstdrikke

Drikke med hyldeblomst er et sikkert hit for både store og små. Blomstens lækre sommernoter kan nydes på varme sommerdage, men gør sig også godt ved særlige anledninger, i cocktails og i punch. Pift den klassiske hyldeblomstsaft op i en perlende hyldeblomstsodavand. Tilføj blot lidt danskvand til saften og servér med sugerør. Så er der sommerfest på ingen tid!

Spis din hyld

Duften af hyldeblomst er noget af det fineste ved sommeren - heldigvis er hyldens aroma let at integrere i madlavningen. Med en god hyldeblomstsaft kommer man langt. Brug saften som det søde element i en lækker marinade til fisk eller grøntsager. Prøv eksempelvis vores bagte gulerødder med hyldeblomst-marinade.

Hyld i dessert

Hyldeblomsten gør sig godt i det søde køkken. Hyldeblomstsaft kan forvandles til ispinde med smag af sommer, men er også lækre i koldskål og kage. En tiramisu med hyldeblomst kan man næsten ikke gå galt i byen med til sommerens selskaber.

Som du kan se, kan hyldeblomsten bruges i de fleste typer af retter. Find vores udvalgte opskrifter med hyldeblomst lige her.