Tema

Kammuslinger

Har du stadig ikke haft fornøjelsen af at smage det fantastiske skaldyr kammuslingen?

I så fald, er du kommet til det rette sted. Her har vi nemlig samlet de bedste opskrifter med den delikate spise. Så er du snart klar til at indtage køkkenet og servere lækre kammuslinger. 

En sart spise 

Du skal passe på, når du tilbereder kammuslinger. Overtilbereder du den, bliver den nemlig sej og gummiagtig – og så er der ikke meget ved at spise den ellers lækre musling. 

Du skal derfor være forsigtig, hvis du, som i denne opskrift på kammusling med avocadosalat, vælger at stege kammuslingen. 

Sådan steger du kammuslinger 


Når du steger dine kammuslinger, skal du sørge for, at overfladen er tør. Dup evt. med et stykke køkkenrulle. Krydr kammuslingerne med salt – gerne ti minutters tid før du steger på dem. Det får nemlig kammuslingerne til at trække sig lidt sammen og konsistensen bliver lækrere. 

Stegepanden skal være meget varm, når du lægger dine tørre og saltede kammuslinger herpå. 

Kammuslingerne skal have ca. et minut på hver side alt afhængig af størrelsen. En mindre kammusling skal ikke have et helt minut. Hold øje med kammuslingerne når de steger. Når overfladen er brun og sprød, er de klar til servering. 

En anden måde at tilberede kammusling på er i en ceviche. Ceviche er en sydamerikansk ret, hvor fisk eller skaldyr råmarineres i en citrusmarinade. Syren fra citrusfrugten nedbryder proteiner i kødet og er på den måde med til at tilberede fisken. Vi anbefaler selv denne lækre ceviche med lime, appelsin og hvidløg

Har du fået lyst til at imponere dine gæster med perfekte kammuslinger, så kan du finde vores skønne opskrifter herunder. Velbekomme!

Skal der kammuslinger på bordet?