Tema

Kammuslinger

Har du stadig ikke haft fornøjelsen af at smage det fantastiske skaldyr: Kammuslingen? I så fald, er du kommet til det rette sted. Her har vi nemlig samlet de bedste opskrifter med den delikate spise. Så er du snart klar til at indtage køkkenet og servere lækre kammuslinger

 

En muskuløs skal 

Kammuslinger lever på havbunden, som en af de få typer af musling, der kan svømme. Muslingerne har kun én enkelt stor muskel, som de bruger til at åbne og lukke deres skal med for på den måde at skubbe sig igennem vandet. Det er denne veludviklede muskel, vi spiser. 

En sart spise 

Du skal passe på, når du tilbereder kammuslinger. Overtilbereder du den, bliver den nemlig sej og gummiagtig, hvilket der ikke er meget ved at tygge på. Du skal derfor være forsigtig, hvis du, som i denne opskrift på kammusling med avocadosalat, vælger at stege kammuslingen.

En anden måde at tilberede kammusling på er i en ceviche. Ceviche er en sydamerikansk ret, hvor fisk eller skaldyr råmarineres i en citrusmarinade. Syren fra citrusfrugten nedbryder proteiner i kødet og er på den måde med til at tilberede fisken. Vi anbefaler selv denne lækre ceviche med lime, appelsin og hvidløg

Har du fået lyst til at give kammuslingen et forsøg, så kan du finde vores skønne opskrifter herunder. Velbekomme!

Skal der kammuslinger på bordet?