Ceviche med blæksprutte & melon

En klassisk ceviche er med rå fisk, men blæksprutten skal koges inden brug, da den ellers er for sej. Den søde melon giver et godt modspil til den syrlige lime og gør retten endnu mere frisk! Og ja, der skal virkelig meget lime til. Brug retten som en forret eller som en slags tapas.

Sådan gør du

  • 1

    Kog blæksprutten i 1 ½-2 timer, til den er helt mør. Kom den i koldt vand, og lad den køle helt af i køleskab (du kan klargøre den dagen i forvejen).
    Hak løg fint. Skær tomater i tern.

  • 2

    Flæk chilien, og skrab frø og frøvægge ud med en teske. Kassér begge dele.
    Hak chilien fint.

  • 3

    Skær blæksprutten i små stykker, og vend den med saft af 3 lime. Lad den trække i 10 minutter.

  • 4

    Vend blæksprutte med tomat, chili og løg.

  • 5

    Skær avocado og melon i tern, og hak koriander. Vend det med resten af cevichen. Smag til med salt (der skal en del til) og evt. mere lime.

  • 6

    Servér straks eller lad cevichen trække i op til 2 timer i køleskab. Giv tortillachips til.

  • {{recipeDoneText}} Ceviche med blæksprutte & melon

Tip

 Er du ikke til blæksprutte, eller skal det gå hurtigere, kan du bruge rå kammusling. Vend den med lime, præcis som den kogte sprutte, og lad den trække. Resten er helt det samme!

Opskriften er udviklet af