Sådan undgår du, at din guacamole bliver brun

10. april, 2019

Alle elsker guacamole

... altså lækker, frisk og grøn guacamole! Gucamole er prikken over i'et i mange hjemmelavede måltider, og selvom retten stammer fra det mexicanske køkken, passer guacamole til meget mere end tacos. Guacamole er god som dip til udskårne grøntsagsstænger, den gør sig umanerligt godt som smørelse i en sandwich, og så er den også lækker sammen med falafler og en god salat. 

Men selvfølgelig gør en god omgang hjemmerørt guacamole sig særligt godt til mexicanske favoritter. Opgradér din chili con carne med en ordentlig klat guacamole på toppen, lav de lækreste quesdillas med smeltet ost og guacamole eller lav et ægte, mexicansk madfest med tacos, salsa og guacamole. 

Læs også: Her er vores bedste opskrifter fra det mexicanske køkken

Sådan laver du en let guacamole til hverdag

Der findes mange forskellige opskrifter på guacamole - nogle mere eksotiske end andre. Alle indeholder som minimum avocado, hvidløg, citron, salt og peber. 

I videoen her kan du se vores bedste bud på en lynhurtig hverdagsguacamole. Den er ikke lige så vild som dem, du vil få serveret i Mexico, men den smager skønt og er nem at lave. 

Tip: Brug altid modne avocadoer, når du laver guacamole. Så får du den bedste smag og konsistens. Er du endt med hårde, umodne avocadoer, kan du heldigvis lynhurtigt gøre dem bløde, modne og klar til guacamole. 

Læs også: Sådan modner du hurtigt dine avocadoer - kun ved hjælp af bananer! 

Undgå at din gucamole bliver brun

Du har fået lavet en lækker, cremet guacamole, men efter måltidet har du stadig mere af den grønne yndlingsspise tilbage. Og det ville være synd at lade go' guacamole gå til spilde! 

Problemet er bare, at guacamole, ligesom avocadoer, har tendens til at blive brun og kedelig at se på efter en nat i køleskabet. Og ingen gider altså at spise brun guacamole. 

Der findes flere gode tips og tricks til, hvordan du undgår, at din guacamole bliver brun. Vi har testet de forskellige tips, og ét tip blev hurtigt  vores favorit - det er nemt og vigtigst af alt: Det virker. 

Fyld lidt vand på din guacamole, så forbliver den grøn og frisk

Det lyder måske mærkeligt, men et tyndt lag vand på toppen af din skål guacamole sørger for, at den ikke bliver brun. Det virker meget bedre, end hvis du bare dækker skålen med film. Sådan gør du: 

  • Gem dine rester guacamole i en skål eller plastikbeholder. 
  • Dæk guacamolen med ca. 1 cm. lunken vand
  • Tilsæt låg eller dæk skålen med film 
  • Når du er klar til at spise guacamolen nogle timer eller dage senere, hælder du forsigtigt vandet ud af skålen - uden også at hælde guacamolen ud, selvfølgelig! 
  • Rør grundigt rundt i guacamolen og voila: Den er frisk og spiseklar. 

 

Prøv det simple vandtrick, næste gang du har guacamolerester eller skal lave guacamole i god tid, før den skal spises. God fornøjelse.