Sådan kan du også lave boller i karry

17. September, 2018

Møre kødboller overdynget af en cremet og aromatisk karrysovs. Der er ikke meget, der slår en god portion boller i karry. Og selvom smagen umiddelbart ikke fejler noget, kan få justeringer give nyt liv til din slidte opskrift på klassikeren over dem alle

Hvad sker der, hvis du tilsætter klassikeren lidt syre, smagsgivere fra Asien eller skifter risene ud med blomkål? Vi kan afsløre, at der opstår magi i køkkenet. 

Skriv æbler på indkøbslisten

Supermarkederne bugner af friske æbler i løbet af efteråret, og det er oplagt at bruge dem som smagsgivere i din portion boller i karry, som du kan lune dig på, når sommersolen ikke længere klarer arbejdet.

Skær et eller to æbler i små tern og kom ternen i karrysaucen. Æblestykkerne giver en knasende kontrast til den bløde karrysauce og tilsætter syrlighed, der passer godt til den varme karrysmag. 
Du kan også gøre Claus Meyer kunsten efter og tilsætte æblecidereddike til saucen for at tydeliggøre syrligheden yderligere. 

Skift risene ud med blomkål

Selvom ris for de fleste er en fast bestanddel af boller i karry, kan det betale sig at skifte dem ud med blomkål. Blomkålsris vel at mærke. Det er nemt og hurtigt, du behøver blot at rive blomkålen på et rivejern, til det får en konsistens, som minder om ris. Rist derefter blomkålsrisene på panden i et par minutter og smag dem til med peber, spidskommen, hvidløg, citronsaft eller hvad du foretrækker. Blomkålsris mætter godt, smager herligt og så får du blomkålens vitaminer indebords. 

Lad dig inspirere af Asien

Karry er en populær tilflytter fra Indien, så hvorfor ikke lade den asiatiske krydderiblanding få selskab af flere smagsgivere fra det kulinariske kontinent?

Tilsæt lidt spidskommen, kanel eller revet ingefær til dine kødboller. Har du mod på det, kan du også komme en håndfuld koriander i for den fulde asiatiske smagsoplevelse eller smide en stang kanel i vandet, når du koger ris. Top retten afslutningsvis med cashewnødder eller peanuts og pludselig erstattes minderne om mormors køkken med et gadekøkken i Vietnam.

... og husk: Modsætninger mødes – også i køkkenet. Prøv derfor at hælde kokosmælk i karrysaucen for en cremet og mild smag til de skarpe krydderier. Du vil ikke være den smagsoplevelse foruden!

Mulighederne er altså mange, når det kommer til boller i karry. Så lad den slidte opskrift holde en velfortjent pause og kog dig til nye favoritter med nuancer af den (stadig) højtelsket klassiker. 

Kilde: Meyers Mad