Dette tip sikrer dig de bedste pandekager

08. april, 2020

Pandekager er altid en god idé. Og selvom du sikkert har din sædvanlige opskrift og fremgangsmåde, du gør brug af, når der skal pandekager på tallerkenen, råder vi dig til at læse med her.

Vi serverer nemlig et varmt tip til, hvordan du faktisk bør blande ingredienserne sammen til din pandekagedej. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvordan. 

... i hvert fald ikke hvis du vil have en perfekt stak pandekager på tallerkenen.  

Bløde pandekager = perfekte pandekager 

Pandekager skal være bløde og lækre. Ikke fedtede og snaskede. 

Sådan nogle bløde og lækre pandekager får du, hvis du tilsætter ingredienserne i den rigtige rækkefølge fremfor bare at hælde sagerne i en skål. 

Den rigtige rækkefølge er smør før mælk. I hvert fald hvis du spørger bagedystdommer Markus Grigos. Og han ved da om nogen, hvordan man laver lækre kager.

Så du kan altså lige så godt skrive som note i din pandekageopskrift, at smør skal før mælk. Så glemmer du det ikke.

Smørret skal nemlig gå i forbindelse med fedtet i æggeblommerne, før du tilsætter mælk. Tilsætter man smør efter mælk, vil smørret lægge sig som fedtperler, der gør pandekagerne fedtede fremfor for bløde og lækre.

Tilsæt ingredienserne i denne rækkefølge

  • Rør melet ud i æggene
  • Tilsæt derefter det smeltede smør
  • Pisk nu til sidst mælken i 

... med denne rækkefølge undgår du også klumper i dejen. Så bliver pandekagerne ikke meget bedre!

Endnu flere pandekagetips 

Vil du have endnu flere tips til sprøde og lækre pandekager, skal du se med her, hvor vi giver dig flere gode tips og tricks til pandekagerne. Vi giver dig bl.a. svaret på, om du bør lade dejen hvile eller ej, og hvorvidt øl giver dig sprøde pandekager. 

Se her: Få flere gode tips til lækre pandekager.

Skønne opskrifter 

Pandekager er lidt af en klassisk darling. Og en sådan darling findes selvfølgelig i et utal af (smagfulde) variationer. Og så kan du ovenikøbet også fylde dem med lige hvad du vil. Prøv fx vores opskrift på pandekager med cremet chokoladesovs og friske bær. Mums! 

Når det kommer til pandekager er vi på redaktionen særligt vilde med de traditionsrige rådhuspandekager, der er fyldt med den lækreste creme med noter af appelsin og citron. Nyd dem som en dejlig dessert smukt serveret med et glas lys portvin til. Smag selv efter. 

Kilder: Dr.dk