Vi giver dig her svaret på, hvordan du får de bedste pandekager

06. august, 2018

Papirtynde eller knasende sprøde? Uanset hvordan du foretrækker dine pandekager, giver vi dig her de bedste tips til at få perfekte pandekager – hver gang  

Der er ikke meget, der er bedre end en stak pandekager at lune sig på en eftermiddag, hvor vinden rusker i træerne udenfor. Men hvordan bliver stakken med pandekager perfekt? Øl og hviletid er noget af det, der sikrer dig de skønneste pandekager.

Tilsæt øl og få sprøde pandekager 

Er du vild med en sprød kant på dine pandekager, der giver en knasende kontrast til den cremede is og bløde marmelade? Så skal der øl i dejen!

Når du har rørt ingredienserne til din pandekagedej sammen, tilsætter du øl. Du kan både bruge almindelig pilsner eller hvidtøl, hvis det skal være børnevenligt. Tilsæt en dl. øl til en portion pandekager, der skal mætte fire personer. Øllet sikrer dig sprøde kanter, der knaser mellem tænderne. 

Vigtig hviletid

Selvom pandekagesulten er stigende, når du har rørt ingredienserne sammen, er det vigtigt at lade sulten vente og sætte dejen til at hvile. Læg et viskestykke over skålen med dej og lad den få fred i 15-30 minutter. Når dejen hviler, får den lov til at sætte sig, og du kan efterfølgende vurdere, om der evt. skal tilsættes mere væske eller tørre ingredienser for at få den helt rette pandekagekonsistens. Den må hverken være for tyk eller for tynd.

Når pandekagerne skal på panden

Når hviletiden er overstået, skal panden findes frem:

Smelt 100 gram smør på panden. Tilsæt derefter halvdelen af smørret til dejen, så brænder den ikke så let på. Lad lidt af det resterende smør blive på panden og hæld resten op i en kande. Det skal du bruge til at komme på panden undervejs, når du steger pandekagerne. Panden skal være helt dækket af smør for hver ny pandekage. Vil du have tynde pandekager, skal du hælde et tyndt lag dej på panden. Steg ved middelvarme og brug en paletkniv til at vende med, når overfladen har sat sig og kanten er gylden.

Læg de færdigstegte pandekager på en tallerken med et rent viskestykke over – så holder de sig lune, til du skal spise dem. 

De lækreste opskrifter til den passionerede pandekagespiser

Pandekager er fyldt med søde barndomsminder, sukker og syltetøj, men er du passioneret pandekagespiser, har du sikkert mod på mere end det sædvanlige. Prøv fx disse uimodståelige chokoladepandekager, der serveres med frisk frugt og en skefuld is eller skab nye minder med disse pandekager fyldt til kanten med en skøn, syrlig citroncreme, der står godt til det søde.

Heldigvis kan pandekager også spises om morgenen og forkæle dit trætte jeg. Vågn op til duften af denne opskrift på amerikanske blåbærpandekager. Dét er et velsmagende vækkeur, du ikke vil snooze. 

Har du mod på flere pandekageopskrifter? Vi har serveret en god portion spændende opskrifter nedenfor, der bare venter på at komme på panden. 

Kilde: Samvirke