Derfor skal du komme dine citroner i mikroovnen

12. april, 2019

Den syrlige smag af citrus kan bare noget særligt og er uundværlig i både det salte og søde køkken.

Men til trods for iver efter den gode smag i citronsaften kan det være en krævende opgave at presse citronen – bogstavelig talt. 

Der findes flere gode tips til, hvordan du får alt det gode saft ud af din citron, men det bedste trick finder du faktisk, meget overraskende, i din mikroovn. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du gør brug af det smarte trick.

Så er det slet ikke så surt at presse citronen! 

En syrlig hverdagshelt 

Citronen er lidt af en hverdagshelt – i hvert fald hvis det står til os at overlevere den fornemme titel. 

Foruden at være uundværlig ingrediens i den klassiske, lækre citronmåne eller som uløseligt tilbehør til en god rødspættefilet, har citronen flere egenskaber, der er behjælpelige i det daglige. 

Vil du have endnu mere ud af den gode smag i citronen, når du laver mad, bør du salte dine citroner. Foruden en mere ædel duft af citron, fjerner saltet også det bitre i citronskallen og efterlader citronerne med en ren smag af citron, der er fantastisk som smagsgiver eller krydderi.

Se her: Bliv klogere på hvorfor, du bør salte dine citroner.

Citronerne har dog også andre roller, end rollen som smagsgiver i køkkenet: 

Vidste du fx, at en skive citron eller to i dit vandglas gør det til meget mere end en tørstslukker? Det smager ikke bare bedre, men din hud vil også opleve forbedringer, du sparer på kalorierne og mange andre dårlige vaner forsvinder. Læs med her, og få styr på alle goderne ved at tilsætte citron i dit vand.

Citronen klarer også jobbet som rengøringsassistent. Faktisk kan du ved hjælp af en citron hurtigt klare rengøringen af din beskidte grillSyren fra citronen kan nemlig opløse det fastbrændte fedt på grillristen. 

Sådan skal du opbevare dine citroner

For at få alt det bedste ud af citronens egenskaber, er det selvfølgelig vigtigt, at du opbevarer dem korrekt, så de holder sig friske så længe som muligt.

Nogle vælger køleskabet, andre opbevarer citronerne på køkkenbordet. Begge dele kan faktisk gå an, der er dog forskel på, hvor længe dine citroner kan holde sig, alt efter hvor du opbevarer dem. 

De kan nemlig holde sig i 2-3 uger i køleskabet og i 3-5 uger på køkkenbordet.
 
Økologiske citroner og andre citrusfrugter, der ikke er overfladebehandlede er mere sårbare end overfladebehandlede citrusfrugter og kan derfor med fordel opbevares i køleskabet. 

Det kan dog være en vigtig faktor, at du opbevarer dine citroner i nærheden af din mikroovn. 

Sådan får du nemt saften ud af dine citroner 

.... det er nemlig din mikroovn, der sikrer dig, at du får meget mere saft ud af dine citroner. Sådan gør du: 

  • Smid dine citroner i mikroovnen, som de er. Du skal altså hverken halvere dem eller på anden vis gøre noget ved dem, inden du lægger dem ind i ovnen. 

  • Læg dem gerne i et fad eller en lille skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. 

  • Varm nu citronerne i 20 sekunder og tag dem derefter ud. Er citronerne store bør du give dem et par sekunder ekstra. 

  • Lad citronerne køle af i et minuts tid. 

  • Halvér nu citronerne og de er klar til at blive presset med en citronpresser eller med dine bare næver. Det er nemlig slet ikke så hårdt, hvis du bare bruger dette trick.


Du vil nu få meget mere juice ud af dine citroner, der beriger dig med god smag i din madlavning. 

Tip: Du kan også bruge tricket med lime, grapefrugt og andre citrusfrugter. 


Prøv det simple trick næste gang, du skal bruge saften fra en citron fx i en af vores skønne citrondesserter. Så er det så let som ingenting at presse citronen!

Kilder: Forbrugerrådet Tænk // The Kitchn //