Derfor skal der citron i dit vand

12. april, 2017

Skær et par skiver af en økologisk citron smut dem i det glas vand, du skal til at drikke. Det ser ikke kun indbydende ud, men er også ultranemt, og vigtigst af alt er det rigtig sundt for dig. Læs her hvorfor.

Din hud bliver sundere

Rigtig mange af de råvarer, du spiser, bidrager med C-vitaminer til din krop. Men citroner hører til en gruppe af frugt, som er smækfulde af det. Man mener, at C-vitamin blandt andet er med til at fremme kroppens kollagenproduktion, som gør, at huden holder sig elastisk og ikke rynker.

Du sparer på kalorierne

Citroner er kaloriefattige men fulde af smag. Når citrusolierne fra skallen og saften fra frugtkødet trænger ud i glasset med vand, bliver din tørst ikke bare slukket, men også dine sanser bliver tilfredsstillet på en helt anden måde. Et glas citronvand kan give gøre behovet mindre for at slukke tørsten i søde drikke, som jo bare er tomme kalorier. Nogle oplever også, at vand med citron sætter forbrændingen op.

Andre dårlige vaner forsvinder

Nogle gange kan det være svært at adskille tørst og den lille sult. Er man rigtig sulten, skal der selvfølgelig brændstof til maskinen, men den lille eftermiddags-søde tand kan nemt snyde. Drik et glas vand med citron og se, om ikke du føler dig mere i balance bagefter. Et syrligt spark kan måske også gøre det ud for én af de daglige kopper kaffe, som man, ligesom alt andet, ikke skal have overdrevne mængder af.

Kilde: www.bbcgoodfood.com