Denne ingrediens gør din smoothie særligt cremet

21. februar, 2020

En ting er sikkert. Det er den lækre og cremede konsistens, vi går efter, når vi skal slubre smoothies. 

Heldigvis er der en særlig og let tilgængelig ingrediens, der gør det meget nemmere at blende os til en fløjlsblød smoothie, der nærmest smelter på tungen. 

En smoothie om dagen 

... eller to, måske tre. Som dagens frugtige kickstarter eller som aftensnack, der smager syndigt. Vi kan ikke få nok af smoothies! 

Det næstbedste ved smoothies er, at man kan tilsætte lige de frugter og grøntsager, man bedst kan lide, i lige de kombinationer, man foretrækker. Så ender der altid en favorit i glasset!

Det bedste ved smoothies er den cremede konsistens. Hvis den altså sidder lige i (køkken)skabet. Det gør den heldigvis hver gang, hvis du tilsætter en særlig ingrediens. Som i øvrigt også er fuld af gode kostfibre. Win-win! 

Grøn og gevaldig god til smoothies 

Vil du have en cremet smoothie, skal du tilsætte avocado i din blender. 

Avocado har nemlig den egenskab, at den gør din smoothie både cremet og blød, hvilket er lige netop det, vi går efter. En smoothie med avocado mætter også godt, og den er derfor ideel som både morgen- og mellemmåltid. 

Du behøver ikke at tilsætte en hel avocado, hvis du føler, du spiser nok af den grønne herlighed i forvejen. Du kan også nøjes med mindre stykker avocado i din blender. 

Brug avocado som undercover-grøntsag i din smoothie 

En anden fordel ved at tilsætte avocado i din smoothie er, at du skjuler den fiberrige grøntsag blandt andre sødmefyldte smagsgivere. Det er særligt smart, hvis det er en udfordring at lokke grøntsager i familiens mindste. 

Du kan sagtens kombinere avocado med fx jordbær, banan og blåbær. Det giver en lækker, cremet og frugtig smoothie, der med garanti er et hit hos både store og små smoothie-drikkere i familien. 

Du kan også kombinere avocado med kiwi og ingefær, hvilket giver en dejlig forfriskende smag, der er særlig god til den (til tider) trætte eftermiddagsstund.

Sådan bliver din smoothie en succes 

Du har nu styr på, hvad der gør din smoothie cremet. Har du også styr på hvilken rækkefølge, du skal tilsætte ingredienserne i? Og hvilken styrke, du skal sætte din blender på? 

Både hastigheden på din blender, rækkefølgen du tilsætter ingredienserne i og selvfølgelig ingredienserne i sig selv har nemlig stor betydning for, om din smoothie bliver en succes eller en vandet fiasko. 

Det kan du læse mere om her, hvor vi guider dig udenom de klassiske fejltrin ved blenderen

Kilder: The Kitchn // Dr.dk