Smart trick, der kan få dig til at spise mere grønt

02. januar, 2020

Det er ikke altid lige så nemt at fylde sig med grøntsager, som det er at få tanken og den gode idé. 

Har du også brugt for et godt tip eller to til at spise flere grøntsager, skal du bare læse med her – vi giver dig nemlig tips krydret med sprøde opskrifter, der med garanti giver dig lyst til en gulerod eller to.

En varieret kost fuld af lækre grøntsager

Med ønsket om en varieret kost skal der grøntsager på madplanen. Og gerne mange af slagsen!

Derudover hjælper du også klimaet ved at skrue op for grøntsagerne og ned for kødforbruget. Så der er faktisk flere gode grunde til at fylde dig med grøntsager.

... og du har sikkert også dine egne personlige, gode grunde. 

Sådan får du sneget mere grønt ind i madplanen 

Det kan være en udfordring at snige mere grønt ind i madplanen, når ungerne rynker på næsen af salaten, eller der simpelthen bare ikke er tid til at gnave både gulerødder, peberfrugt og tomater i sig i frokostpausen. 

Heldigvis er der et smart trick, der sniger grøntsager ind i madplanen – helt uden at ungerne opdager det. Og tidsplanen skrider heller ikke. 

Grøntsager undercover 

Det smarte med grøntsager er, at de nemt kan gå undercover i madplanen. På den måde tryller du på (næsten) magisk vis grøntsager indebords. Det er altså smart! 

Dyp i dip

Lad os starte med vores yndlings tip – et sprødt et af slagsen. 

Lav en lækker grøntsagsdip og dyp sprøde grøntsagsstænger heri. Så får du dobbelt op på grøntsagsindtaget, alt imens, du nyder lækre snacks, der kan stille den lille snacksult både middag og aften. 

Nem opskrift på lækker grøntsagsdip 

Ingrediensliste

  • 1 dl. grønne ærter 
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knsp. spidskommen 
  • 1 spsk. rapsolie 
  • Lidt citronsaft 
  • Salt og peber 

Fremgangsmåde

  1. Pil hvidløg
    Pil hvidløget og hak det groft. 

  2. Kog ærter 
    Kog ærterne efter anvisningen på pakken. Gem derefter lidt af kogevandet. 

  3. Tilsæt ingredienserne i en blender
    Kom ærter, lidt kogevand, det hakkede hvidløg, spidskommen, rapsolie og citronsaft. Blend det hele til en cremet konsistens. 
  4. Smag til 
    Smag nu dippen til med salt og peber. Evt. også spidskommen og citronsaft. 


Nyd den lækre dip til grove stænger af gulerod, agurk, peberfrugt eller bladselleri. Du kan også nyde et groft stykke knækbrød eller knasende rugbrødschips til din grøntsagsdip. 

Sådan kan du også få flere grøntsager i hverdagen

Den lækre dip er kun en af mange måder, hvorpå du kan snige flere grøntsager ind i hverdagens madplan. 

Du kan også 

  • ... tilsætte spinat i pandekager. Spinatpandekager smager rigtig godt sammen med frisk laks og cream cheese. Spinat smager også fantastisk i smoothies – særligt i selskab med avocado, frosne bær og lidt mælk eller yoghurt. 

  • ... tilsætte revet gulerod i bagværk som fx i disse lækre og luftige gulerodsboller. Du kan også skjule gulerødder i din kartoffelmos. Du skal bare blende kartoflerne sammen med tern af møre gulerødder. Nemt! 

  • ... tilsætte revet blomkål i en skål med æg, mandelmel, parmesan og salt. Ud af denne blanding får du en lækker pizzabund. Opskriften på blomkålspizza får du her

  • ... tilsætte alle dine yndlings grøntsager i en lækker kødsovs. Spis kødsovsen på traditionel vis med velkogte spaghetti til eller brug dem i sprøde pirogger, der kan overraske familiens mindste i madpakken. 

Sådan gør du madplanen klimavenlig

Har du mod på mere end blot at tilføje flere grøntsager på madplanen? Læs med her, hvor vi giver dig håndgribelige tips og tricks til også at gøre madplanen klimavenlig

Det kræver blot et par justeringer, så du er godt på vej!