Det er ikke altid lige så nemt at fylde sig med grøntsager, som det er at få tanken og den gode idé.
Har du også brugt for et godt tip eller to til at spise flere grøntsager, skal du bare læse med her – vi giver dig nemlig tips krydret med sprøde opskrifter, der med garanti giver dig lyst til en gulerod eller to.
Med ønsket om en varieret kost skal der grøntsager på madplanen. Og gerne mange af slagsen!
Derudover hjælper du også klimaet ved at skrue op for grøntsagerne og ned for kødforbruget. Så der er faktisk flere gode grunde til at fylde dig med grøntsager.
... og du har sikkert også dine egne personlige, gode grunde.
Det kan være en udfordring at snige mere grønt ind i madplanen, når ungerne rynker på næsen af salaten, eller der simpelthen bare ikke er tid til at gnave både gulerødder, peberfrugt og tomater i sig i frokostpausen.
Heldigvis er der et smart trick, der sniger grøntsager ind i madplanen – helt uden at ungerne opdager det. Og tidsplanen skrider heller ikke.
Det smarte med grøntsager er, at de nemt kan gå undercover i madplanen. På den måde tryller du på (næsten) magisk vis grøntsager indebords. Det er altså smart!
Lad os starte med vores yndlings tip – et sprødt et af slagsen.
Lav en lækker grøntsagsdip og dyp sprøde grøntsagsstænger heri. Så får du dobbelt op på grøntsagsindtaget, alt imens, du nyder lækre snacks, der kan stille den lille snacksult både middag og aften.
Nyd den lækre dip til grove stænger af gulerod, agurk, peberfrugt eller bladselleri. Du kan også nyde et groft stykke knækbrød eller knasende rugbrødschips til din grøntsagsdip.
Den lækre dip er kun en af mange måder, hvorpå du kan snige flere grøntsager ind i hverdagens madplan.
Har du mod på mere end blot at tilføje flere grøntsager på madplanen? Læs med her, hvor vi giver dig håndgribelige tips og tricks til også at gøre madplanen klimavenlig.
Det kræver blot et par justeringer, så du er godt på vej!