7 overraskende ingredienser, der smager fantastisk til rabarber

05. april, 2020

Endelig er de her. De første klare tegn på forår. De røde stængler, der smager godt i både det søde og salte køkken. Og så er de en fryd for øjet. Det er selvfølgelig rabarber, vi tænker på.

Vi kan ikke få nok af de lyserøde og lækre rabarber. Derfor har vi her listet 6 ingredienser, der går hånd i hånd med rabarber. Vi serverer selvfølgelig også dugfriske opskrifter, så du kan invitere foråret med i køkkenet.

1. Lavendel 

Ja. Du læste rigtigt. Den genkendelige lilla blomst, der dufter lige så genkendeligt, er et godt match til rabarber.

Netop pga. duften skal du ikke være rundhåndet med lavendelblomsten. Men formår du at skabe den rette balance, bliver du belønnet med en helt fantastisk smag.

Du kan fx tilsætte lidt lavendelsirup til din rabarbertærte. Vores opskrift på rabarbertærte med marcipan er et oplagt valg til at prøve kræfter med lavendel. 

Du får her opskriften på en god lavendelsirup (der i øvrigt også gør det fantastisk på ostebordet). 

2. Dadler 

Man siger, at modsætninger mødes. Og det gør de også i køkkenet. Søde dadler kombineret med rabarber er en dynamisk duo, vi anbefaler dig at afprøve. 

Smag fx din rabarberkompot til med dadler eller top din skyr med stykker af rabarber og dadler. Så opstår der sød musik i køkkenet. 

3. Kardemomme

Du har måske afprøvet denne kombination før, men vi vil alligevel gerne fremhæve den. Det varme krydderi kardemomme smager nemlig fantastisk til rabarber.

Prøv det i disse svampede rabarbermuffins eller i din hjemmelavede rabarbermarmelade. Tilsæt kardemomme efter smag og behag i opskrifterne. 

4. Ingefær 

Nu bevæger vi os over i det salte køkken. Her er rabarber nemlig også lidt af en stjerne. Særligt i selskab med ingefær.

Steg stykker af rabarber på en stegepande med lidt revet ingefær, løg og soya. Steg herefter dit kød i blandingen på panden. Det giver kødet et asiatisk twist. Servér i en wok eller med velkogte nudler til. Mums!

Vil du have mere inspiration til asiatiske retter, hvori du kan tilsætte rabarber, skal du se med her, hvor vi har samlet alle vores bedste opskrifter med asiatisk twist

5. Tomater

Lad os blive i det salte køkken. Her har rabarber nemlig endnu en medspiller, der kan noget særligt. Tomaten.
Den søde tomat og den syrlige rabarber giver hinanden et modspil, der går op i en højere enhed.

Du kan tilsætte stykker af rabarber i din tomatsovs, når du koger den. Rabarberne afgiver den perfekte mængde syre. Du kan altid fiske stykkerne op af gryden, inden du serverer den. 

Lad gæsterne gætte den hemmelige ingrediens. Hvis du altså vil afsløre den.

6. Kokos

Kokos tilsætter et eksotisk twist til den ellers meget lokale rabarber. Det giver noget helt særligt til smagsoplevelsen.

Den syrlige smag af rabarber giver et modspil til den søde kokos. På samme måde som med dadlerne. Det kan bare noget.

Prøv vores lækre kokoskage med rabarber. Toppen af kagen er prydet med en blød smørcreme. Vi kan ikke selv få nok af den kage! 

Du kan også tilsætte kokostern på din skyr sammen med en god rabarberkompot. Dét er morgenmad, du får lyst til at spise til frokost og aftensmad. 

 

Kilde: The Kitchn