Marmelade med rabarber og citron

Denne opskrift har et lavt sukkerindhold. Læs mere om syltning med lavt sukkerindhold på www.diabetes.dk. Opskriften giver ca. 1 liter.

Sådan gør du

  • 1 Rabarberne skæres i ca. 1 cm store stykker.
  • 2 Der fintrives 1 tsk. skal af citronen, hvorefter citronen halveres og presses. Rabarber, citronsaft, hindbær, vand og sukker koges langsomt op og koges i ca. 15 min. med låg.
  • 3 Citronskal og sødemiddel tilsættes.
  • 4 Geleringsmiddel udrøres i vand og røres i. Afhængig af, hvilken type geleringsmiddel, der anvendes, koger marmeladen i yderligere 2 min. Marmeladen hældes på rene, skoldede glas, der straks lukkes.
  • {{recipeDoneText}} Marmelade med rabarber og citron

Tip

Servering: Marmeladen serveres som pålæg. Opbevaring: Marmeladen opbevares køligt og mørkt. Efter åbning holder marmeladen sig bedst i køleskab. Citronskiver skåret i halve kan lægges i glasset. Hæld kogende vand over citronen først, så eventuelle bakterier er dræbt. Marmeladen kan spises uden begrænsning.

Opskriften er udviklet af