Tema

Lækre idéer til madpakken

Mangler du også inspiration, når du står ved køkkenbordet og på magisk vis skal fremtrylle lækre og indbydende madpakker til familiens mindste? Hvis ja, er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden serverer vi nemlig spændende opskrifter på skønne snacks, små hapsere, lækre dips og smagfulde retter, der gør madpakken til et sikkert hit – hver dag. Så får dine børn både god mad og god energi til at klare dagens strabadser. 

Endnu bedre: Flere af opskrifterne matcher også fryseren, så du kan fylde den med lækre sager, der er lige til at tage op, når du (nemt) skal kokkerere en sjov, smagfuld og ikke mindst mættende madpakke! 

En sød og sikker vinder

Søde bamseboller er et hit i madpakken – og så er de super lette at lave! Lav en god, luftig bolledej. Når dejen har hævet og du skal forme dine boller, så start med at trille en kugle til bamsens hoved. Tril derefter to små kugler til ørerne og en mindre kugle til næsen. Vær opmærksom på ikke at lave ører og næse for store, da dejen hæver. Når bollerne er bagt og har kølet ned, kan du lave bamsens øjne med eksempelvis hvid og brun glasur.

Mættende lækkerier

Frys børnenes juice- eller smoothiebrikker ned og læg dem ved i madpakken. Når det er tid til frokosten, er drikken tøet op, mens maden er forblevet kold. Smart!

Pølsehorn-tip

Tilsæt spinat til dine pølsehorn, så mætter de mere og det er pærelet. Tag 200 gram frossen spinat og tø det op i mikroovnen eller en gryde. Hæld væden fra og rør den fugtige spinat i gærblandingen, før du blander den med mel og salt – prøv fx spinattippet i denne super lækre opskrift på saftige pølsehorn:

Frisk frugt i madpakken

Frisk frugt i madpakken er altid et hit. Det mætter både den lille og den søde sult. Du kan gøre den friske frugt langt mere indbydende ved at skære frugten i mindre stykker og sætte stykkerne på spyd. På den nemme måde har du lækre frygtspyd, ethvert barn vil elske! Du kan også skære frugten ud med små forme som fx hjerte- eller stjerneforme, som du bruger til kager. Det er på den måde en sød lille snack. Pak frugten ned i Sistema madkasser af høj kvalitet, som du kan købe i Kvickly.

Dyp i dip!

Gi' børnene en lækker dip med i en lille beholder. Det gør det meget sjovere at gnave i grøntsagsstængerne.

En grøn overraskelse: Grøntsagsvafler

Lækre, svampede vafler er et hit hos store og små. Tilsæt grøntsager til dejen og få vafler i flotte og sjove farver – prøv fx spinat til grønne vafler, rødbede til lyserøde vafler eller sød kartoffel til flotte orange vafler! Det er den samme grundingrediens, du bruger til alle tre slags vafler, og så tilføjer du bare den grøntsag, du bedst kan lide. Nemt, ikke?