Tema

Chili con carne opskrifter

Nogle kan lide den mild, hvorimod andre ikke kan få den stærk nok. Lige meget hvad dine præferencer er, kan du her finde vores lækre opskrifter på den mexicanske klassiker chili con carne. 

Mexico eller Texas? 

Chili con carne bliver tæt forbundet med det mexicanske køkken. Der er dog stor uenighed om, hvor retten i virkeligheden blev opfundet, da mange mener, at retten har sin oprindelse i Texas. Hvis du ikke er madhistoriker, kan du heldigvis være ligeglad med denne diskussion og i stedet bare nyde den helt fantastiske ret. Chili con carne er normalt en simreret, som har godt af at stå i lang tid, men hvis du har travlt, kan vi anbefale denne hurtige udgave

Chili med eller uden kød

Navnet chili con carne beskriver meget godt, hvad det egentlig er for en ret. Chili con carne er nemlig spansk og betyder chili med kød, hvilket også er de primære ingredienser i retten. Normalt bliver retten også lavet med peberfrugter, diverse krydderier, løg og bønner. Bønnerne er dog genstand for stor diskussion hele verden rundt, hvor det bliver diskuteret, om de virkelig hører til i den klassiske udgave af retten. I Danmark er det dog normalt at inkludere bønnerne, hvilket bestemt ikke gør noget dårligt for retten. Prøv for eksempel denne chili con carne med chokolade, hvor chokoladen er med til at give en ekstra dybde i retten. 

Chili con carne kan også laves i en kødfri udgave. Vegetar-udgaven har dog et andet navn, da den originale ret jo betyder "med kød". I stedet bliver vegetarudgaven kaldt chili sin carne, som på spansk betyder chili uden kød. Vi anbefaler, at du prøver denne opskrift på chili sin carne, hvis du skulle have lyst til at prøve den kødfri version. 

Du kan nedenunder finde vores store samling af opskrifter på chili con/sin carne. Velbekomme, eller som de siger på spansk: Buen provecho

Vores chili opskrifter med og uden kød