Chili con carne med chokolade
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 521 kcal
  • Fedtenergi 20 %
  • 1

    Beskrivelse

    Skær løg, chili og hvidløg fint. Undgå kerner og det hvide i chilien.

    (Gem halvdelen af chili, og servér den ved siden af retten, når den anrettes.)

  • 2

    Steg det blødt og blankt i olivenolie.  Kom kødet ved og vend godt, krydr med salt og peber. 

  • 3

    Skær peberfrugterne, minus kerner og det hvide, i små tern. Kom disse i gryden og vend godt. 

  • 4

    Kom eddike, øl og laurbærblade i, varm godt igennem.

  • 5

    Kom hakkede tomater og tomatpuré i og lad chilien simre i 15 minutter. 

  • 6

    Fjern blade og tråde fra majs, skær kornene frie og kom dem i gryden, lad dem simre med 5 minutter. 

  • 7

    Skyl bønnerne, og lad dem afdryppe, kom dem i chilien, sammen med chokolade, og lad chilien simre 3 minutter. Smag til med salt og peber.

  • 8

    Skyl, tør og hak persille.

  • 9

    Servér med ris. 

  • 10

    Anret chilien og servér skyr, persille og chili ved siden af.

  • Så er det spisetid! Chili con carne med chokolade

Tip

Bønner – alternativ til dåsebønner, er selv at udbløde og koge kidneybønnerne, og have dem på lager i fryseren. Dåsebønner og udblødte og kogte bønner har samme vægt, således svarer 235 g drænede dåsebønner til 235 g udblødte og kogte. Majs – alternativ til majskolber, er dåsemajs eller frosne majs. På én kolbe er der 80 g majskorn, således svarer 2 majskolber til 160 g drænede dåsemajs eller frosne majs.

Opskriften er udviklet af