Chili con carne med chokolade

Chili con carne med chokolade

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 11 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 521 kcal
  • Fedtenergi 20 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Skær løg, chili og hvidløg fint. Undgå kerner og det hvide i chilien. (Gem halvdelen af chili, og servér den ved siden af retten, når den anrettes.)
  • 2 Steg det blødt og blankt i olivenolie.  Kom kødet ved og vend godt, krydr med salt og peber. 
  • 3 Skær peberfrugterne, minus kerner og det hvide, i små tern. Kom disse i gryden og vend godt. 
  • 4 Kom eddike, øl og laurbærblade i, varm godt igennem.
  • 5 Kom hakkede tomater og tomatpuré i og lad chilien simre i 15 minutter. 
  • 6 Fjern blade og tråde fra majs, skær kornene frie og kom dem i gryden, lad dem simre med 5 minutter. 
  • 7 Skyl bønnerne, og lad dem afdryppe, kom dem i chilien, sammen med chokolade, og lad chilien simre 3 minutter. Smag til med salt og peber.
  • 8 Skyl, tør og hak persille.
  • 9 Servér med ris. 
  • 10 Anret chilien og servér skyr, persille og chili ved siden af.
  • {{recipeDoneText}} Chili con carne med chokolade

Tip

Bønner – alternativ til dåsebønner, er selv at udbløde og koge kidneybønnerne, og have dem på lager i fryseren. Dåsebønner og udblødte og kogte bønner har samme vægt, således svarer 235 g drænede dåsebønner til 235 g udblødte og kogte. Majs – alternativ til majskolber, er dåsemajs eller frosne majs. På én kolbe er der 80 g majskorn, således svarer 2 majskolber til 160 g drænede dåsemajs eller frosne majs.

Opskriften er udviklet af