Sprødt tip: Det kan du bruge kartoffelskrællen til

10. July, 2018

På rutinen åbner du skraldespanden og smider kartoffelskrællen ud. Men dén vane kan du godt pakke langt væk – du går nemlig glip af de sprødeste snacks, når du smider skrællen ud

Der er kun fordele ved at lade kartoffelskrællen blive i køkkenet: Du reducerer madspild, du undgår at gå glip af gavnlige mineraler og vitaminer, og så får du lækre snacks, du kan nyde til enhver lejlighed. 

Spildt potentiale

Vi er vilde med kartofler. Så vilde at vi i gennemsnit spiser 40 kg. per dansker om året. Vi skræller, koger og nyder den lille rod, og med 40 kg. kartofler per dansker om året, bliver det til en temmelig stor mængde kartoffelskræl, der hvert år ender i skraldespanden. Kartoffelskræl med potentiale, du bør udnytte i køkkenet og ikke lade gå til spilde i spanden. Smid i stedet kartoffelskrællen på panden og steg dig til knasende kartoffelchips, du kan forkæle dig selv, og din gode samvittighed, med.

Få sprøde kartoffelchips

  • Sørg for at kartoffelskrællen er renset godt og grundigt
  • Steg skrællen i olie på panden på middelhøj varme
  • Når kartoffelskrællen er sprød, tages den af panden 
  • Læg skrællen på et stykke køkkenrulle og lad olien dryppe af
  • Krydr chipsene med salt

... så nemt er det. 

Dyp i dip

Det er ikke til at komme udenom: Sprøde chips skal dyppes i en cremet dip. Dyp fx dine chips i en god, hjemmelavet mayonnaise. Hjemmelavet mayonnaise smager bare bedre og kræver ikke meget af dig og dine køkkenkundskaber. Med en hjemmelavet mayonnaise i skålen er smagsmulighederne mange: Tilsæt chili for en god chilimayo eller prøv med frisk estragon og lad tankerne lede hen på en hjemmepisket bearnaise. Vi har selvfølgelig gode tips til dig, så du nemt kan blive mayo-mester!

Ekstra kartoffeltip: Prøv de små Mallorca kartofler fra Smag Forskellen

Nu vi er ved kartoffelsnakken, så har vi et lille tip, vi så gerne vil dele med dig. Næste gang der skal kartofler - med eller uden skræl - på bordet, så prøv de små Mallorca kartofler fra Smag Forskellen, der er nøje udvalgt for deres helt særlige gode smag. Mallorca kartoflerne dyrkes under helt ideelle jordbundsforhold på øens nordøstlige side, efter høsten pakkes og transporteres kartoflerne med stor nænsomhed. 

De små Mallorca kartofler fra Smag Forskellen kan kun købes i Coops butikker.

Kilder: Claus Holm // Miljø- og Fødevareministeriet // Kartofler af Hans Beck Thomsen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl //