Der er kun fordele ved at lade kartoffelskrællen blive i køkkenet: Du reducerer madspild, du undgår at gå glip af gavnlige mineraler og vitaminer, og så får du lækre snacks, du kan nyde til enhver lejlighed.
Vi er vilde med kartofler. Så vilde at vi i gennemsnit spiser 40 kg. per dansker om året. Vi skræller, koger og nyder den lille rod, og med 40 kg. kartofler per dansker om året, bliver det til en temmelig stor mængde kartoffelskræl, der hvert år ender i skraldespanden. Kartoffelskræl med potentiale, du bør udnytte i køkkenet og ikke lade gå til spilde i spanden.
Smid i stedet kartoffelskrællen på panden og steg dig til knasende kartoffelchips, du kan forkæle dig selv, og din gode samvittighed, med.
... så nemt er det.
Det er ikke til at komme udenom: Sprøde chips skal dyppes i en cremet dip. Dyp fx dine chips i en god, hjemmelavet mayonnaise. Hjemmelavet mayonnaise smager bare bedre og kræver ikke meget af dig og dine køkkenkundskaber. Med en hjemmelavet mayonnaise i skålen er smagsmulighederne mange: Tilsæt chili for en god chilimayo eller prøv med frisk estragon og lad tankerne lede hen på en hjemmepisket bearnaise. Vi har selvfølgelig gode tips til dig, så du nemt kan blive mayo-mester!
Kilder: Claus Holm // Miljø- og Fødevareministeriet // Kartofler af Hans Beck Thomsen, Søren Gericke, Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl //