Pizza med oksekød

Energiinformation

  • Protein 11 g.
  • Kulhydrater 19 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 765 kcal
  • Fedtenergi 26 %

Sådan gør du

  • 1

    Gæren udrøres i 0,5 dl vand og der røres 2 spsk. mel i. Stil det lunt under et klæde i 30 minutter.

  • 2

    Hæld det i en stor skål, sammen med 2 dl vand. Rør mel og salt i og ælt godt, til du har en fin ensartet elastisk dej. Fungerer fint med håndkraft eller i røremaskine. Del dejen i 4 kugler og læg dem lunt til hævning under et klæde i 2 timer.

  • 3

    Læg tomaterne i en sigte, så en del af væden løber fra. Blend dem med tomatpuré og 1 spsk. olie og krydr med salt og peber.

  • 4

    Form 40 stk. 10 grams boller af kødet.

  • 5

    Tænd ovnen på 230 grader.

  • 6

    Rul dejen ud. Fordel tomat, ost og kødboller på de 4 pizza. Pensl kanterne med olie.

  • 7

    Bag pizzaerne på bagesten, melet bageplade eller bageplade med bagepapir i ca. 12 minutter. Når pizzaerne kommer ud af ovnen, fordeles frisk basilikum på pizzaerne.

  • {{recipeDoneText}} Pizza med oksekød

Tip

En del af melet, max. halvdelen, kan erstattes af fuldkornsmel. Pizza bør altid ledsages af en enkel grøn salat.

Opskriften er udviklet af