Tema

SKYR – et lille stykke Island fra Thise Mejeri

I 2006 åbnede Thise Mejeri køkkenvinduet mod nord og sugede frisk luft og inspiration ind fra Island. Resultatet blev THISES ØKOLOGISKE SKYR, produceret med den traditionelle islandske mælkesyrekultur.

Det er nu 15 år siden og den meget stille start i Irma er afløst af, at Skyr har fået sin helt egen unikke plads i mejerikategorien.

Et mættende produkt med lavt fedtindhold og meget protein må vist siges, at være kommet for at blive.

Thises SKYR er fremstillet efter den originale islandske recept i et tæt samarbejde med islandske mejerister. Vi anvender altså den traditionelle mælkesyrekultur. Netop det tætte samarbejde med Island har stor betydning for både smagen og konsistensen af Thises skyr.

Skyren kom på Irmas hylder i 2006, men salget var de første år meget beskedent. Ud fra en ”normal” forretningsmæssig synsvinkel, burde produktet nok være udmeldt. Det var sikkert også baggrunden for, at Thise og Irma i mange år havde Skyr for sig selv. Langsomt steg interessen dog, da kendte kokke og madmagasiner bragte massiv omtale af Skyrens mange anvendelsesmuligheder, kulinarisk og ernæringsmæssigt. Og siden da er SKYR blevet et yderst kendt produkt i de danske køkkener.

Skal du forkæles med lækkerier fra Thise? 

I anledning af 15-års jubilæet for THISES ØKOLOGISKE SKYR udlodder vi en stor gavekurv fyldt med lækkerier fra Thise. Vi udlodder i alt fem gavekurve, og vinderne kan glæde sig til både skyr naturel og med smag samt oste, smør og specialmælk fra Thise. Det eneste, du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at svare på nedenstående spørgsmål. 

Vi trækker vores fem heldige vindere af konkurrencen fredag d. 22. januar. Vinderen kontaktes direkte på mail. Læs mere om konkurrencebetingelser nedenfor. 

Mange tak for din deltagelse!

Vores bedste opskrifter med SKYR

Tip! Brug SKYR til meget mere end morgenmad

Konsistensen af SKYR er tyktflydende grænsende til fast og smagen er frisk og syrlig

På grund af et meget højt tørstofindhold virker SKYR meget mættende

SKYR er et fedtfattigt syrnet mælkeprodukt med et meget højt proteinindhold