Det er skønt at være vært og få lov at kræse for dem man holder af. Men det er altså lidt sjovere, når man rent faktisk får lov at bruge tid sammen med sine gæster, og ikke kun bag kødgryderne. Heldigvis kan man, med en smule planlægning, slippe for mange timer i køkkenet på selve aftenen.
Man kan spare tid på mange måder. De fleste gryderetter trækker løbende smag og er derfor bedst på 2. dagen. Den type retter kan derfor med fordel laves i forvejen og fryses eller stilles på køl. Også kød og grøntsager kan lægges i marinade et døgn forinden, så de blot skal tilberedes om aftenen. Generelt gælder det, at kun de ting der skal serveres rå eller være sprøde når de spises, bør laves på selve dagen.
Mange desserter kan laves i forvejen, blandt andet mousser, lagkager og is. Prøv eksempelvis denne lækre opskrift på chokoladecreme med mynte eller Louisa Lorangs skønne bønnecupcakes.
Herunder kan du finde et udpluk af opskrifter, der kan hjælpe dig med at spare tid i køkkenet ‒ både til hverdag og når du får gæster.