Flere og flere er faldet for den hvide eller brune svamp, champignonen, som passer fantastisk ind i mange forskellige typer retter på grund af dens skønne umami-smag. Er du også faldet pladask for den smagsfulde svamp? Så læs med her, hvor vi har samlet de bedste opskrifter med champignoner.
Champignonen er en alsidig råvare, der passer til mange slags retter – både kold og varm. Den er f.eks. god i vegetarretter, pastaretter, som topping, i supper og i gryderetter. Svampen er traditionelt set en efterårsråvare, men kan købes og spises året rundt.
En tilberedt champignon får en fyldig kødsmag, der kaldes umami, og svampe kan derfor erstatte eller supplere kød i diverse retter. Umami-smagen gør også, at du kan nøjes med mindre salt i din mad.
Champignonen kan bedst lide, at blive opbevaret mørkt og køligt – gerne i en lufttæt beholder i køleskabet. Hvis du opbevarer champignonen i køleskab, kan den holde sig i ca. en uge.
Kilder: Årstiderne // DR // Politiken