Rødder og champignon med dijonkylling

Rødder og champignon med dijonkylling

Dijonsennep får en dejlig mild og rund smag når den bliver bagt. Prøv det på kylling sammen med grove rødder. Opskriften er til to børn og to voksne.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1

    Ris:

    Kom risene i en sigte og skyl dem under rindende koldt vand
  • 2 Kom risene i en gryde, kom vand på, og kog dem efter anvisningen på pakken
  • 3 Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • 4 Rens porrerne grundigt for jord. Skær dem i skiver af 2 centimeter
  • 5 Pil løgene og skær dem i både
  • 6 Rens champignon for jord og del dem i halve
  • 7 Skræl ingefæren og hak den fint
  • 8 Skræl gulerødderne og skær dem i skiver af 3 centimeter
  • 9 Skyl timian og hak den fint
  • 10 Kom olie på en stor stegepande
  • 11 Varm stegepanden op. Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle. Krydr med lidt salt og peber. Brun kyllingebrysterne først på skindsiden, derefter på kødet
  • 12 Bland alle grøntsager og ingefær
  • 13 Kom grøntsagerne i bunden af et ildfast fad
  • 14 Hæld de flåede tomater over grøntsagerne
  • 15 Læg kyllingebrysterne på toppen med skindsiden opad. Smør med dijonsennep og drys timian over
  • 16 Sæt fadet i ovnen i cirka 25-30 minutter til brysterne er gennemstegte
  • 17 Skyl æbler og mynte
  • 18 Fjern kernehus og skær æblerne i tern på 1x1 centimeter
  • 19 Hak mynten
  • 20 Bland de lune, kogte ris med æbler og mynte
  • 21 Smag til med salt og peber
  • 22

    Servering:

    Pr barn: 1 kyllingebryst, ca. 200 g grønt og lidt ris, godt 10 %
  • 23 Pr voksen: 1 kyllingebryst, ca. 200 g grønt og ris, godt 40 %
  • {{recipeDoneText}} Rødder og champignon med dijonkylling

Tip

Du kan også bruge hvedekerner, perlespelt eller andre kerner i stedet for ris

Opskriften er udviklet af