Fastelavnsboller med æbler

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret. Lad det køle af og rør det sammen med mælken.
  • 2 Gæren smuldres og røres i.
  • 3 Tilsæt sukker, salt og et sammenpisket æg og rør til sidst melet i lidt af gangen.
  • 4 Drys lidt mel på bordet og ælt dejen til den er glat og blød.
  • 5 Lad dejen hæve 35 min.
  • 6 Imens laves cremen: Riv marcipanen groft. Bring mælk og sukker til kogepunktet. Rør æggeblommer og maizenamel sammen i en skål.
  • 7 Tilsæt ½ dl af den varme mælk og rør det sammen.
  • 8 Hæld blandingen tilbage i gryden med resten af mælken og kog cremen under konstant piskning i ca. 3 min.
  • 9 Hæld cremen i en skål og rør den med marcipan og æble og lad den afkøle.
  • 10 Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud i ½ cm tykkelse.
  • 11 Skær dejen i 8x8 cm firkanter.
  • 12 Læg en teskefuld creme i midten af hver firkant og fold hjørnerne sammen over midten.
  • 13 Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad og lad dem hæve 25 min.
  • 14 Opvarm imens ovnen til 200 grader.
  • 15 Bag fastelavnsbollerne i 20 min. og afkøl dem på en rist.
  • 16 Rør en glasur af flormelis og citron- eller appelsinsaft.
  • 17 Kom glasur på bollerne og pynt evt. med sprøde æblechips.
  • {{recipeDoneText}} Fastelavnsboller med æbler

Opskriften er udviklet af