Tips til perfekt flæskesteg

Sådan gør du

  • 1 Til sovs/sauce anbefales det at bruge en bouillon som du har lavet tidligere eller har købt færdig – så du er sikker på at saucen er fin i god tid.
  • 2 Gem evt. stegekraft fra stegen til en anden lejlighed.
  • 3 Gnid stegen mellem sværen med salt og peber, fordel eventuelt laurbær og nelliker i sværen.
  • 4 Læg stegen lige på rist i bradepande med vand i bunden, sæt i ovn og tænd ovn på 200º.
  • 5 Steg i ca. 1,5 time afhængig af kødets tykkelse eller til stegetermometer viser ca. 60º.
  • 6 Sværen efterbrunes evt. ved 250º eller med grill – under opsyn og vendes gerne om sig selv undervejs.
  • 7 Lad stegen stå lunt men ikke tildækket og hvile i mindst 20 minutter inden udskæring.
  • 8
  • {{recipeDoneText}} Tips til perfekt flæskesteg

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier