Indisk lammegryde med ris og frisk koriander

Energiinformation

  • Energi pr. person 3556 Kj
  • Energi pr. person 850 Kcal
  • Protein 25 %
  • Kulhydrat 49 %
  • Fedt 26 %

Sådan gør du

  • 1

    Skræl ingefæren, og skær den i skiver.

  • 2

    Hæld kogende vand på mandlerne, lad dem trække i 5 min., og smut dem så.

  • 3

    Blend ingefær, mandler, chili, hvidløg og vand til en jævn masse (hvis du ikke har en blender, kan det rives og finthakkes i stedet).

     

  • 4

    Pil og hak løget i små tern.

  • 5

    Steg lammekødet i en gryde med olivenolie, til det bliver godt brunet på alle sider.

  • 6

    Løft kødet op af gryden, tilsæt løgene og steg dem møre, tilsæt kardemommekapsler, kanel og nelliker, spidskommen, koriander, lidt cayennepeber og ingefær-mandelpastaen, og lad det hele riste ved svag varme i nogle min.

  • 7

    Kom kødet tilbage i gryden, hæld hakkede flåede tomater og vand ved, indtil det dækker, og lad det simre ved jævn til svag varme i 1-1½ time, indtil kødet er mørt. Ca. 10 min. før kogetiden er slut, tilsættes yoghurten og der krydres med salt, citronsaft og garam masala.

  • 8

    Server den krydrede lammegryde drysset med lidt knust chili og frisk koriander og spis kogte ris, naanbrød og en god chutney til.

  • {{recipeDoneText}} Indisk lammegryde med ris og frisk koriander

Tip

Du kan erstatte lammekødet med tern af kyllingebryst.

Opskriften er udviklet af