Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

Sådan gør du

  • 1 Bestil kæbeklumper hos slagteren et par dage i forvejen. Kødet: dup kæbeklumperne tørre med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme.
  • 4 Brun kødet på alle sider, 3-4 minutter i alt.
  • 5 Brun kødet i passende portioner.
  • 6 Brun selleri, gulerod og løg i grove tern.
  • 7 Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæbeklumper og øllet.
  • 8 Skru ned til svag varme og kog under låg i 1¼-1½ time til kødet er mørt.
  • 9 Tag kødet op. Kog væsken ind til der er ca. 2½ dl tilbage.
  • 10 Si saucen. Smag den til med salt og peber og jævn den evt. med en meljævning. Kartoffel-sellerimos: kog kartofler og selleri i tern møre.
  • 11 Hæld vandet fra. Mos kartofler og selleri, fx i en purepresser.
  • 12 Varm mælken i gryden. Tilsæt mos og smør.
  • 13 Smag mosen til med salt og peber. Grøntsager: damp gulerødder og majroer i passende stykker møre i 1 spsk vand tilsat salt.
  • 14 Snit porretoppen i meget tynde strimler.
  • 15 Dup dem tørre i køkkenrulle. Varm olien op, men ikke for meget.
  • 16 Frittér porrestrimlerne heri ved jævn varme, så de ikke bliver mørke, men beholder den grønne farve.
  • 17 Skinken: steg parmaskinken på en tør pande til skiverne bliver sprøde og læg dem over kødet ved servering.
  • {{recipeDoneText}} Braiserede svinekæber i mørkt øl med kartoffel-sellerimos

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier