Sprød bacon: Skal stegepanden være varm eller kold?

12. marts, 2020

Sprød og saftig. Sådan skal et stykke bacon være. Det lyder simpelt, men det er det ikke helt. Tvivlen kan allerede opstå, når du sætter panden på komfuret – skal panden være varm eller kold?

Læs med her, hvor vi giver dig svaret. Vi giver dig også andre gode tips til, hvordan du nemmest steger dig til sprød og saftig bacon.

Tålmodighed er din bedste ven

Vil du være mester i at stege bacon, skal du tilsætte en god portion tålmodighed.

Det dummeste du kan gøre er at skrue op for temperaturen på panden, lægge baconskiverne herpå og håbe på, at der i dette hurtige snuptag, kommer sprød bacon på tallerkenen. Så nemt er det ikke.

Din pande skal varme langsomt op

Nej, du skal derimod sætte panden på komfuret. Tænd derefter for varmen og læg baconskiverne herpå.  Varm nu panden langsomt op, imens baconskiverne ligger og steger herpå til de er sprøde. Stegepanden skal ikke blive for varm. Lad stegepanden stege baconskiverne ved jævn varme. Det kan tage lidt tid, men er det hele værd. Det bevirker også, at fedtstoffet ikke sprudler nær så meget, som ved høj varme.

Steger du baconskiverne ved for hurtig og hård opvarmning risikerer du, at de krøller sammen, hvilket ikke giver den her sprødhed mellem tænderne, de fleste af os drømmer om.

Lad baconskiverne stege i eget fedt

For at sikre at baconskiverne har de bedste muligheder for at blive sprøde, skal de stege i eget fedt.

Når baconskiverne er steg sprøde, har de godt af at dryppe af på et stykke køkkenrulle. Det absorberer overskydende fedt. 

Tip: Gem baconfedtet og tryl lækkerier frem 

Mange vil nok hælde baconfedtet fra stegepanden ud. Det ville vi også have gjort, inden vi prøvede at gemme det til andre smagfulde formål i køkkenet. Dét er en øjenåbner.

Hæld fedtet i et skoldet syltetøjsglas og gem det på køl. Du kan bruge det til at trylle lækkerier frem i køkkenet: 

  • Du kan bruge det til at marinere kyllingestykker i.
  • Du kan stege scrambled eggs i fedtet – hvem elsker ikke æg og bacon?
  • Baconfedtet smager også godt til bløde løg.

Sådan kan du også tilberede bacon


Nu ved du, hvordan du på bedste vis fremtryller sprød bacon på stegepanden. Men bacon giver altså mulighed for også at tilberede på andre måder. Fx i mikroovnen. Det kan du læse mere om her. Med den metode undgår du faktisk den (lidt) tidskrævende rengøring bagefter.

Velbekomme!