Spar tid: Rist nødder i mikroovnen

15. april, 2020

Ristede nødder smager dejligt som topping på en kage, i en god salat eller i en cremet pastaret. 

Desværre er ristede nødder tidskrævende og dermed en ingrediens, der er nem at springe over, når det hele gerne skal gå lidt stærkt i hverdagene. 

Men sådan skal det ikke være længere. Vi giver dig nemlig her et simpelt tip, der gør det nemt og hurtigt at riste nødder fremover. 

En tidsrøver, vi (desværre) ofte springer over 

Det kan være omstændigt at vente på, at ovnen bliver varm, når nødderne skal ristes. For derefter at vente på at nødderne bliver ristede godt igennem. Det er også besværligt at finde stegepanden frem og lade nødderne ligge på varmen, imens tålmodigheden bliver udfordret. Det giver også bare mere opvask. 

Så er det nemmere at lade det med de ristede nødder vente til en anden dag. 

Det er ærgerligt. Nødder tilsætter nemlig både god smag og konsistens til mange af vores livretter. Både i det søde og det salte køkken. 

Heldigivis for alle os, der elsker mad med ekstra god smag, findes der et redskab, der gør ristningen af nødderne meget nemmere. Nemlig mikroovnen. Ja, du kan faktisk riste nødderne i mikroovnen. Det er overraskende nemt! Det tager få minutter, og resultatet er perfekt ristede nødder, der er fulde af god smag og konsistens. 

Sådan gør du 

  1. Hæld smagsneutral olie over nødderne 
    Et tyndt lag olie over nødderne, inden du kommer dem i mikroovnen, hjælper nødderne med at få samme gyldne overflade over det hele. 

  2. Fordel nødderne på en tallerken, der kan tåle at komme i mikroovnen 
    Fordel nu nødderne på tallerken. Du skal være sikker på, at tallerkenen kan tåle at komme en tur i mikroovnen. Nødderne skal ligge i et fladt lag. De må altså ikke ligge i en stor bunke på tallerkenen. Denne metode er derfor bedst, hvis du skal riste mindre portioner. 
    Du kan også sagtens lægge nødderne på et stykke bagepapir, hvis du vil undgå yderligere rengøring. 

  3. Tænd nu for mikroovnen
    Nu er det tid til at tænde for mikroovnen. Giv nødderne et minut på højeste power og kig derefter til dem. Giv dem nu yderligere et minut, hvis de ikke er helt så gyldne, som du ønsker. Sådan bliver du ved, til dine nødder er gyldne i overfladen og sprøde i konsistensen. Det tjekker du bedst ved at tage en nød og smage på den. 
    Det tager ikke mere end omkring 3-5 minutter. Og du kan endda sagtens hakke grøntsager eller røre i sovsen, imens nødderne varmer i mikro'en. 



Så er du klar til at toppe dine yndlingsretter eller kager med sprøde nødder. Vi lover dig, de tilsætter smag, du fremover ikke springer over.