Sådan steger du en bøf

02. maj, 2018

Findes der noget skønnere end en god bøf med en lækker, sprød stegeskorpe og et rosa, saftigt indre? Her får du Claus Holms bedste råd til, hvordan du kan tilberede bøffer så møre og smagfulde, som på de hippeste steak houses.

Slip for krøllede steaks

Køber du bøffer med fedtkant, er du næsten garanteret et velsmagende resultat. Men under fedtet gemmer der sig typisk en sej og træls sene, der kan drille, når bøffen bliver lagt på panden. Senen trækker sig nemlig sammen, når den får varme ‒ og den trækker bøffen med sig. Vil du derfor slippe for en skør og skæv bøf, bør du løsne det nederste af fedtkanten og fjerne senen. Så er du klar til at komme fedtstof på panden!

Smæk på smagen

De fleste af os er nok vant til at krydre kødet inden vi steger det ‒ men krydrer du også dit fedtstof? Claus Holm anbefaler, at du lægger krydderier som friske krydderurter eller knuste hvidløgsfed på panden, mens fedtstoffet får varme. Varmen frigiver nemlig krydderiernes aromastoffer ‒ og de binder sig til fedtet. Det betyder, at du kan bade din bøf i velsmag, når den steger!

Krydr også gerne bøffen med salt og peber ‒ og husk at ridse fedtkanten, så den kan blive dejlig sprød!

Olie eller smør?

Der er mange forskellige holdninger til, om man skal stege sin bøf i olie eller smør; Claus Holm råder dig til at bruge en blanding. Kombinationen af de to fedtstoffer gør nemlig, at olien kan tåle højere varme, uden at få en branket bismag ‒ og hvem vil ha' branket bøf?

Den perfekte stegning

Et andet tip er at stege bøffen færdig i ovnen. I ovnen får bøffen nemlig jævn varme, så du slipper for et stykke kød, der er rosa i den ene ende og gennemstegt i den anden. Brun derfor først bøffen af på panden, og smid så hele molevitten i ovnen. Det giver de bedste odds for en mør og perfekt tilberedt steak.

Rosa, medium eller gennemstegt?

.. Vi har alle sammen vores favorit. Hvis du vil tjekke, hvordan din bøf er tilberedt, viser Claus Holm her en metode, du altid har lige ved hånden. Se den korte video og bliv klogere på hvordan: