Bagte rodfrugter med citron og valnødder

Sådan gør du

  • 1 Til 2 voksne og 2 børn: Ovnen tændes på 185 grader.
  • 2 Gulerødder, knoldselleri og rødbeder skrælles og skæres i grove stykker.
  • 3 Vend rodfrugterne med olivenolie og krydr med salt og peber.
  • 4 Læg rodfrugterne på en bageplade med bagepapir eller i et stort ildfast fad.
  • 5 Bag rodfrugterne i ovnen i 35 min. til de er møre, men stadig har lidt bid.
  • 6 Vend de bagte rodfrugter med citronskal, citronsaft, salt, peber, persille og valnødder.
  • {{recipeDoneText}} Bagte rodfrugter med citron og valnødder

Tip

De bagte rodfrugter smager også godt koldt dagen efter vendt med en sprød salat.

Hold en vegetarisk dag og servér de bagte rodfrugter til aftensmad sammen med en salat og groft brød eller anvend rodfrugterne som tilbehør til fx fjerkræ eller kalvekød.

Opskriften er udviklet af