Foråret har sine bebudere. En gastronomisk en af slagsen er stenbiderrognen, som med sin lyse farve og milde smag behager os, der stadig er medtaget af vinterens mørke dage og tunge måltider.
Læs med her, hvor vi guider dig til at få det bedste ud af den lyserøde delikatesse – og det er altså ikke kun med en blød blinis som følgesvend.
Stenbiderrognen er en kulinarisk luksus. Den friske smag kommer på et belejligt tidspunkt efter måneder med kål, rodfrugter og tunge retter. Rognen er en slags dansk kaviar, som netop os danskere stornyder fra februar til april/maj. Det er nemlig her, den er i sæson.
Hvis du serverer stenbiderrogn som forret til dine gæster, skal du regne med 250 g. frisk rogn til fire personer. Har du købt for meget stenbiderrogn, kan du sagten fryse den og nyde godt af rognen en anden dag.
... hvis altså fiskehandleren ikke har været så sød at gøre det for dig.
Hvis du er nybegynder indenfor stenbiderrogn, er det en god idé at læse med her. Stenbiderrogn kræver nemlig, at du renser og klargør, inden du tilbereder. Det er heldigvis ikke svært – heller ikke hvis det er første gang, du inviterer forårsbebuderen ind i køkkenet.
Du er nu klar til at gribe en af opskrifterne med stenbiderrogn.
Stenbiderrogn rimer som nævnt på blinis. Og det er der en god grund til. Det er som at fylde munden med lykke, når du kombinerer en blød blinis med stenbiderrogn, cremet dressing og friske krydderurter.
Denne anretning er oplagt at servere for dine gæster som en let appetizer. Kombinér gerne med røget laks, avocado og frisk dild.
Få opskriften her: Blinis med stenbiderrogn, røget laks, avocado og dild.