Nemt: Sådan undgår du tørre og kedelige kanelsnegle

16. oktober, 2019

Hvordan bager man egentlig snaskede kanelsnegle uden tørre kanter og, vigtigst af alt, uden fyldet løber ud? 

... det er der (heldigvis) et meget simpelt svar på. Alt du skal bruge er faktisk bare et redskab, du med garanti har til rådighed i køkkenet. 

Kært barn har mange navne

I Sverige hedder de kanelbullar, i Norge skillingsboller, i Finland siger de korvapuusti og i Danmark kalder vi dem kanelsnegle. Ja, kært barn har mange navne!

Her i Norden har vi tradition for at spise kanelsnegle i lange baner. I Danmark har vi sågar dedikeret onsdag til onsdagssneglen.

Der er da heller ikke noget som bløde kanelsnegle med snasket remonce i midten, der sikrer hyggen. Den hygge vi herhjemme er så gode til.

Desværre har hjemmebagte kanelsnegle tendens til at blive en anelse tørre og kedelige i krummen. I værste fald løber remoncen også ud. Og det er svært for selv de hyggeligste omgivelser at redde. 

Heldigvis for os, der elsker kanelsnegle, findes der en simpel metode, så kagerne bliver lige til at sætte tænderne i. 

Sådan undgår du tørre kanelsnegle

Når du skal bage bløde og uimodståelige kanelsnegle, skal du faktisk bare bage dem i et ovnfast fad. 

Når du bager sneglene i et ovnfast fad bager sneglene op af hinanden, hvilket resulterer i, at de bliver bløde, lækre og helt uden de der tørre kanter. 

Derudover holder sneglene også hinanden tætte i fadet, hvilket betyder, at den lækre remonce ikke løber ud. Smart, ikke? 

Følg opskriften herunder og få de blødeste kanelsnegle, der er gode til både fødselsdagsfesten, brunchbordet og eftermiddagskaffen. 

Opskrift på bløde kanelsnegle i fad 

Ingrediensliste til ca. 20 kanelsnegle. 

Vær opmærksom på at antallet af snegle varierer alt efter hvor store (eller små), du vælger at lave dem. 

Dej

  • 3 dl. mælk 
  • 50 g. gær 
  • 125 g. blødt smør 
  • 650 g. hvedemel
  • 2 stk. æg 
  • lidt salt 
  • 75 g. sukker
  • 0.5 tsk. stødt kardemomme 

Fyld

  • 200 g. blødt smør 
  • 100 g. brun farin 
  • 100 g. sukker 
  • 3 spsk. kanel 

Pynt 

  • 200 g. flormelis 
  • 1.5 spsk. vand 


Fremgangsmåde 

  1. Tilsæt ingredienserne til dejen
    Lun mælken i en gryde. Opløs gæren heri. Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Hæld den lune mælk i melet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør, og ælt dejen, til den er smidig og glat. 

  2. Lad dejen hæve
    Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. Rør remonce sammen
    Rør alle ingredienser til remoncen sammen i en skål. 

  4. Rul dejen ud til en firkant
    Kom dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til en firkant på ca. 35x50cm. Dejen skal være ca. 0.5 cm. tyk. 

  5. Smør remonce ud på dejen
    Smør remonce ud på dejen i et jævnt lag. Rul dejen stramt sammen til en roulade. Skær sneglene ud i ca. 2,5 cm tykke skiver. Fold sneglenes snip ind under sneglene. 

  6. Placér sneglene i et fad 
    Placér kanelsneglene tæt i et ovnfast fad. Du kan evt. også bruge et tærtefad eller en springform. Tryk sneglene let flade. 

  7. Lad sneglene hæve i fadet
    Lad dem hæve i ca. 30-40 minutter og tænd for ovnen på 200 grader. 

  8. Bag sneglene 
    Bag kanelsneglene i ovnen i ca. 15 minutter. Lad derefter sneglene køle af på køkkenbordet. 

    Tip: Vær opmærksom på at alle ovne varmer forskelligt. Det kan derfor være, at dine snegle skal have længere eller kortere tid i varmen. Det bedste resultat får du derfor ved at holde øje løbende. Når sneglene er flotte gyldne, er de som regel klar til at komme ud af ovnen. 

  9. Rør glasur sammen
    Imens sneglene køler af, blandes vand og flormelis sammen til glasur. Hæld glasur over de afkølede snegle.


Ekstra gode tips til dejen 

Vil du have gode tips til, hvordan du laver den perfekte bløddej til dine kanelsnegle (som er den type dej, de er lavet af), kan du læse med her, hvor vi gør dig klogere på, hvordan du undgår overæltet dej eller gær, der mister sin funktion.

Er det noget med, at indtagelse af kanel er farligt? 

Du kan måske huske, at der for et par år siden var en masse snak i medierne om, at det var slut med kanelsnegle og kanelsukker på risengrøden, da indtagelse af kanel kunne være farligt. 

Bare rolig: Der skal temmelig store mængder kanel til, før det begynder at være sundhedsskadeligt. 

Ifølge Fødevarestyrelsen kan en voksen på 60 kg indtage 2g kassiakanel dagligt uden at overskride grænsen for den anbefalede daglige mængde. Det lyder ikke af meget, men husk på, at der normalt er mellem 30 og 45 g kanel i et glas stødt kanel – og det er altså temmelig meget kanel!

Du behøver derfor ikke at tøve med at tage kanelsnegl nummer to (eller tre), når de ligger der og gør sig til i fadet. 

Vil du vide mere om indtagelse af kanel samt de to typer kanel, man skelner mellem, kan du læse mere her, hvor vi uddyber det hele for dig og gøre den lidt komplekse information til simpel viden

Kilder: Fødevarestyrelsen // GoCook //