Hvordan bager man egentlig snaskede kanelsnegle uden tørre kanter og, vigtigst af alt, uden fyldet løber ud?
... det er der (heldigvis) et meget simpelt svar på. Alt du skal bruge er faktisk bare et redskab, du med garanti har til rådighed i køkkenet.
I Sverige hedder de kanelbullar, i Norge skillingsboller, i Finland siger de korvapuusti og i Danmark kalder vi dem kanelsnegle. Ja, kært barn har mange navne!
Her i Norden har vi tradition for at spise kanelsnegle i lange baner. I Danmark har vi sågar dedikeret onsdag til onsdagssneglen.
Der er da heller ikke noget som bløde kanelsnegle med snasket remonce i midten, der sikrer hyggen. Den hygge vi herhjemme er så gode til.
Desværre har hjemmebagte kanelsnegle tendens til at blive en anelse tørre og kedelige i krummen. I værste fald løber remoncen også ud. Og det er svært for selv de hyggeligste omgivelser at redde.
Heldigvis for os, der elsker kanelsnegle, findes der en simpel metode, så kagerne bliver lige til at sætte tænderne i.
Når du skal bage bløde og uimodståelige kanelsnegle, skal du faktisk bare bage dem i et ovnfast fad.
Når du bager sneglene i et ovnfast fad bager sneglene op af hinanden, hvilket resulterer i, at de bliver bløde, lækre og helt uden de der tørre kanter.
Derudover holder sneglene også hinanden tætte i fadet, hvilket betyder, at den lækre remonce ikke løber ud. Smart, ikke?
Følg opskriften herunder og få de blødeste kanelsnegle, der er gode til både fødselsdagsfesten, brunchbordet og eftermiddagskaffen.
Vær opmærksom på at antallet af snegle varierer alt efter hvor store (eller små), du vælger at lave dem.
Dej
Fyld
Pynt
Vil du have gode tips til, hvordan du laver den perfekte bløddej til dine kanelsnegle (som er den type dej, de er lavet af), kan du læse med her, hvor vi gør dig klogere på, hvordan du undgår overæltet dej eller gær, der mister sin funktion.
Du kan måske huske, at der for et par år siden var en masse snak i medierne om, at det var slut med kanelsnegle og kanelsukker på risengrøden, da indtagelse af kanel kunne være farligt.
Bare rolig: Der skal temmelig store mængder kanel til, før det begynder at være sundhedsskadeligt.
Ifølge Fødevarestyrelsen kan en voksen på 60 kg indtage 2g kassiakanel dagligt uden at overskride grænsen for den anbefalede daglige mængde. Det lyder ikke af meget, men husk på, at der normalt er mellem 30 og 45 g kanel i et glas stødt kanel – og det er altså temmelig meget kanel!
Du behøver derfor ikke at tøve med at tage kanelsnegl nummer to (eller tre), når de ligger der og gør sig til i fadet.
Vil du vide mere om indtagelse af kanel samt de to typer kanel, man skelner mellem, kan du læse mere her, hvor vi uddyber det hele for dig og gøre den lidt komplekse information til simpel viden.
Kilder: Fødevarestyrelsen // GoCook //