Hvornår og hvor er kaffetørsten størst?

23. november, 2017

En ting er sikkert: Vi danskere er vilde med kaffe! Men så stopper enigheden også her. Der er nemlig stor forskel på, hvornår vi foretrækker at drikke vores kaffe. Læs med, når vi afslører hvornår tørsten er størst

Morgenstund er kaffestund

Mange forbinder en god morgen med duften af kaffe, der spreder sig i hjemmet, lyden af krummen i rundstykket og det der hyggelige, vi i Danmark er så gode til. I hvert fald drikker 44% af danskerne morgenkaffe på en helt almindelig dag. I weekenderne stiger tallet til 47%. 

Når morgenkaffen skal brygges tænder 47% for kaffemaskinen, mens 17% tænder for elkedlen og hælder varmt vand i koppen med den frysetørrede instantkaffe. Det med at tænde for kaffemaskinen, kan dog være en god idé - det er nemlig den type kaffe, der er bedst for dig at drikke.

Førstepladsen i morgenkaffedrikning går til sønderjyderne, hvor Københavnerne har svært ved at følge med.

Aftenkaffen er på bordet i Vestjylland

I Vestjylland nydes aftenkaffen i højere grad, end den gør i resten af landet. Vestjyderne drikker 16% mere aftenkaffe end den gennemsnitlige dansker. 
Lysten til kaffe efter aftensmaden stiger med alderen og afhænger også af køn. Er du en mand over 55 år, kan du måske nikke genkendende til, at din kaffetørst stiger om aftenen  specielt om lørdagen. 

Vi kan ikke komme udenom, at vi drikker kaffe, selvom der er forskel på hvornår på dagen, og hvor meget vi drikker. Men hvor mange kopper bør du egentlig drikke af det sorte guld? Det fortæller vi dig her.

Kilde: Coopanalyse.dk