Flødeboller - Mocca, med kaffe og hasselnødder

Smagen er dejlig rund og karamelagtig i disse luftige moccaflødeboller. Et lille drys salt sikrer, at kaffesmagen ikke bliver alt for bitter.

Sådan gør du

  • 1 Hæld kaffe, sukker (gem 1 spsk.), vaniljestang og glukose i en gryde, og bring det i kog over middel/høj varme.
  • 2 Lad sukkerblandingen koge i ca. 10-15 min., til den når en temperatur på 117-118 grader (til massen er tyknet til sirup, og konsistensen er karamelagtig, når den dryppes på en kold tallerken). Pisk imens æggehviderne stive med salt og det resterende sukker.
  • 3 Når sukkerblandingen har nået den rette temperatur, hældes den i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning (brug en elspisker). Fortsæt piskningen, indtil skummet er blankt og sejt, og det er kølet ned (det tager op til 10 min. piskning , så hav tålmodighed).
  • 4 Pisk skummet med kaffepulver/malet kaffe, smag til, og kom det i en sprøjtepose (evt. med glat tyl).
  • 5 Sprøjt forsigtigt skum ud på hver nøddekage, så det former en høj top. (Har du ikke en sprøjtepose, så smør skummet på med en dejskraber, så overfladen er glat og pæn).
  • 6 Lad flødebollerne stå 2-4 timer ved stuetemperatur, så skummet sætter sig (det bliver fastere, jo længere de står).
  • 7 Overtræk flødebollerne med chokolade. Det gøres nemmest ved at smelte ekstra chokolade og dyppeflødebollerne heri, alternativt kan flødebollerne sættes på en hulske og overhældes med chokolade, til det dækker, eller chokoladen kan pensles på.
  • 8 Drys evt. med pynt, og lad chokoladen størkne inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Flødeboller  - Mocca, med kaffe og hasselnødder

Tip

Udelad kaffepulver, og overtræk med god mælkechokolade, så smager flødebollerne i stedet sødt af karamel og kan også serveres til børn. Brug tynde, runde skiver af tørristet honningkage som bund – så bliver smagen julet og lækkert krydret.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier