Husker du denne ingrediens i dine havregrynskugler?

19. november, 2019

Havregrynskugler er en klassiker, der i løbet af december produceres i massevis rundt omkring i de danske, julepyntede køkkener. Derfor har du sikkert også din sædvanlige opskrift, du griber fat i, når der skal trilles kugler. 

Dog har vi en lille tilføjelse til din sædvanlige go-to opskrift på havregrynskugler. I hvert fald hvis du vil have havregrynskugler, der ryger ned en efter en. 

En hyggelig juletradition 

Det er næsten som at genopleve barndommen, når der trilles havegrynskugler i køkkenet. Der er da heller ikke noget hyggeligere end at samle både store og små kokkehænder, der varmer sig på at trille chokoladekugler, når kulden bider udenfor.  

Netop dét er noget af det mest elskværdige ved havregrynskugler: Alle kan være med! De er nemlig så tilpas nemme og hurtige at lave, at både store, små og dem i mellem kan være med. Og så smager de små julekugler bare fantastisk! 

Endnu mere fantastisk smager de dog, hvis du tilsætter en særlig ingrediens. 

Derfor skal du tilsætte kaffe i dine havregrynskugler 

Den særlige ingrediens er afsløret. Det er nemlig kaffe, du skal tilsætte i dejen til dine havregrynskugler. Og dét er der flere gode grunde til. 

Kaffe i havegrynskugler giver en dybde i smagen og tilsætter også en fornemmelse af noget krydret, hvilket passer skønt ind i decembermåned. Derudover komplimenterer smagen af kaffe også den mørke kakao, hvilket munder ud i en smagssymfoni, når du sætter tænderne i den lækre havregrynskugle. 

Kaffen gør det også langt nemmere for dig at arbejde med dejen, så du er sikker på at få den helt perfekte konsistens, så havregrynskuglerne bliver endnu bedre end dem, du nød sidste år.

Tilsæt nybrygget kaffe i dejen – det smager bedst. Justér mængden af kaffe efter smag og behag. Skal de små også nyde godt af godterne, kan du nøjes med en teskefuld kaffe.

Det bedste resultat får du dog, hvis du smager og mærker efter, når du står med hænderne i dejen.

Er havregrynskuglerne trillet til de voksne, kan du med fordel give den nybryggede kaffe selskab af lidt mørk rom, Bailey's elle Contreau. Det er en sammensætning, der falder i de fleste voksnes smag.

Sådan kan du også lave havregrynskugler 

Har du mod på at trille havregrynskugler, der er piftet en anelse mere op, end du dem lavede sidste år? 

Prøv disse marcipan- og havregrynskugler, der også byder på sød smag af nougat og et perfekt chokoladeovertræk. Disse kugler er næsten som en lille dessert. 

Disse ingredienser kan også forsøde din sædvanlige opskrift: 

  • Appelsinsaft 
  • Reven appelsinskal 
  • Mandelessens 
  • Reven marcipan 
  • Hakkede nødder 
  • Tørret abrikos 
  • rålakridspulver

Ønsker du lidt sundere havregrynskugler, kan du forsøde dem med dadler. 

Kan man fryse havregrynskugler?

Har du igen i år lavet lidt for mange af de gode havregrynskugler, kan du med fordel fryse dem ned. Her kan de holde sig i op til en måned. Og så tør de heldigvis hurtigt op, hvis du pludselig får udbudne gæster i den travle december. 

Er der gået i konditori i køkkenet, kan du med fordel læse med her, hvor vi guider til dig, hvordan du bedst opbevarer julens konfekt og hvor længe de søde sager egentlig kan holde sig


Kilder: Arla.dk //