Derfor skal du opbevare dine citroner i en plastikpose

18. september, 2019

Hvad end det er som syrlig kontrast i en sød dessert eller som smagsgiver til et godt stykke fisk, kan smagen af citron noget særligt. 

Men hvordan skal du opbevare de solgule frugter, så du får mest ud af den gode smag og ædle duft? 

... de skal i hvert fald ikke ligge i skålen på køkkenbordet.

En alsidig, syrlig spiller i køkkenet 

Hvad end det er til et godt stykke fisk, til lørdagens kylling eller som syrligt element i en cremet suppe, så tilsætter citronen velsmag – og behag.
Særligt vilde er vi med smagen af citron i vores desserter.

Klassikere som citronmåne og citronfromage vil altid have en plads i vores madglade hjerter, men også den nyere tilflytter fra det store udland, nemlig cheesecake, har vundet vores hjerter. Særlig godt smager den, når den er tilsat lidt syre fra citronen, der komplimenterer den fede ostecreme. 

Er du også vild med citron i dine desserter? Se med her, hvor vi giver dig 12 af de bedste opskrifter på desserter med citron

Med alle disse lækre retter kræver det, at du har citroner, der er friske og fulde af god citronsaft – lige til at tilsætte i madlavningen. 

Men den slags lækre citroner kan du desværre kigge langt efter, hvis du ikke opbevarer citronerne på bedste vis. 

Sådan skal du opbevare dine citroner 

Selvom citronerne er smukke at se på, når de ligger der i skålen på køkkenbordet og gør sig til med deres flotte farve, er det altså ikke den optimale opbevaring. I hvert fald ikke hvis du vil have mest ud af frugtens smag.

De bedste citroner får du, hvis du opbevarer dem i en forseglet pose i køleskabet. 

Faktisk holder citronerne sig friske i posen på køl i fire gang så lang tid, som hvis de ikke ligger i en pose. Det viser en test foretaget af det amerikanske medie Cook's Illustrated

I testen holdte de løse citroner sig friske i en uge, hvorimod citronerne i en tætlukket pose placeret i køleskabet var friske i hele fire uger. 

Der er altså betydelig forskel på de to måder at opbevare citroner på. 

Genbrug din plastikpose 

For at undgå unødvendig spild af plastikposer anbefaler vi, at du genbruger posen, du opbevarer dine citroner i. På den måde opstår der ikke et større forbrug af plastikposer. 

Det sker, når du opbevarer dine citroner i en tætlukket pose 

De løse citroner, både dem på køkkenbordet og de løse i grøntsagsskuffen i køleskabet, mistede en del af deres fugt allerede efter en uge. Det betød, at citronerne blev hårde og kedelige. Størrelsen på citronen ændrede sig også markant.

Citronerne, der i testen blev opbevaret i en tætlukket pose, holdte derimod langt bedre på fugtigheden. Det betød, at citronerne var saftige og nemme at presse al den gode saft ud af. 

Derudover svandt citronens størrelse ikke. 

Det var altså citroner så gode som nye, der kom ud af posen. 

Husker du også at salte din citroner? 

Saltede citroner er en uundværlig ingrediens i det marokkanske køkken – og bør også være det i dit. Saltet gør nemlig noget helt særligt ved både citronernes smag og duft, som du ikke må gå glip af i din madlavning. 

Læs her: Derfor skal du salte dine citroner