3 tips: Det kan du også bruge pitabrød til

06. marts, 2019

Pitabrød er meget mere end bare ... pitabrød! 

Vi kender allesammen pitabrødet: Det flade brød, vi flækker halvt på midten og fylder med alt fra rejer og mango til lammeshawarma eller tunmousse. Pitabrød er nemt og hurtigt at lave til aftensmad, og så er det hyggeligt at sidde rundt om bordet og fylde hvert sit pitabrød med yndlingsfyldet. 

Pitabrødet over dem alle: Økologisk fuldkornspita fra Smag Forskellen

Fyldet er vigtigt, når der skal pita på menuen. Men det samme er altså selve pitabrødet - og det er der, vores økologiske fuldkornspita fra Smag Forskellen kommer ind i billedet. De er langtidshævede og bagt med kærlighed i ægte stenovn, så de bevarer den gode sejhed og fyldige brødsmag. Og så er der selvfølgelig masser af plads til lækkert fyld i pitabrødene fra Smag Forskellen. 

De økologiske fuldkornspitabrød fra Smag Forskellen kan kun købes i Coops butikker og lige her på Coop.dk MAD

Det kan du også bruge pitabrød til

Men pitabrød kan faktisk meget andet end bare at danne ramme om lækkert fyld og knasende grøntsager, når der skal nem og børnevenlig aftensmad på bordet. Læs med her, hvor vi giver dig tre simple tips til, hvad du også kan lave af spiselige lækkerier med pitabrødet.

1. Brug pitabrødet som pizzabund til dine minipizzaer

Store som små elsker en god minipizza. Den gør det fantastisk godt i madpakken, men er også lækker til aftensmad eller frokost. Ja, faktisk kan man spise minipizza til stort set alle måltider! 

Men hvor det er skønt at sætte tænderne i den færdige minipizza og kan være ganske sjovt at fylde pizzaen med lækre toppings, så er det knap så underholdende at lave selve pizzabunden. Men her kommer pitabrødet dig til undsætning! Glem alt om hævetid og udrulning, og brug i stedet dit pitabrød som bund for minipizzaen.

Det er ganske enkelt: Tag dit pitabrød og halvér det, så du har to flade, runde skiver pitabrød. Nu kommer du tomatsovs og topping på pitabrødsskiven, præcis som du ville gøre med den udrullede pizzadej. Smart, ikke? 

2. Lad pitabrødet redde madpakken

Pitabrød er populært som aftensmåltid - men hvorfor ikke lave det flade, runde brød være stjerne i madpakken? 

Madpakkesituationen er noget, der kan give de fleste forældre grå hår - for hvad giver man lige de små med, når madpakken både skal være sund, mættende og samtidig lækker nok til, at den ikke ender i skraldespanden eller på skoletaskens bund? Det giver denne video dig et godt bud på og som samtidig hjælper dig med at få brugt dine rester: 

Hele opskriften på de lækre madpakke-pitabrød med tunmousse og falafler finder du lige her.

3. Lav en lækker burger med pitabrød i stedet for burgerboller

Pitabrød? Lækkert. Burger? Lækkert. Burger med pitabrød? Ekstra lækkert! Fordelen ved at lave din burger med pitabrød i stedet for en burgerbolle er ganske enkelt, at pitabrødet er større og fladere. Ved at samle din burger med pitabrød, kan du altså få mere fyld i din burger, uden at ende i den dumme situation, hvor din burger bliver så høj, at du umuligt kan gabe over den. Smart, ikke? 

Se med i videoen her, hvor Claus Holm viser dig, hvordan du laver en lækker burger med pitabrød, en god og saftig bøf, blå ost og sprødt kål: 

Få hele opskriften og ingredienserne til den lækre pitabrødsburger her.