Tema

Retter med kartofler

Der findes næppe en råvare af ligeså stor betydning for det danske køkken, som kartoflen. Her finder du et væld af skønne opskrifter med den højtelskede, gule knold.

Den lille knold fra Andes

Kartoflen, der hører til natskyggefamilien, kommer oprindeligt fra Andes og blev først introduceret i Europa i 1500-tallet ‒ og hurra for det! For hold da op, hvor er vi blevet glade for den lille, gule rodfrugt. I Danmark indgår kartoflen i næsten alle vores klassiske retter og den er de flestes første indskydelse, når der mangler tilbehør til aftensmaden.

Kartofler på danskernes køkkenbord

Kartoflen er en ægte kærlighedsknold, der gør os varme om hjertet når vi skal hygge med familien. Vi nyder den som comfort food ‒ både i fritteret form, som pommes frites, som cremet kartoffelmos eller sprøde, ovnbagte kartoffelbåde. Mums!

Kartofler hele året

Danskernes kærlighed til kartoflen har gjort den til fast inventar året rundt. Kartoflen nydes til sommerens middage, som dejlig kartoffelsalat og selvfølgelig i form af nye kartofler. I vinterhalvåret er der kartoffelmos på bordet - og selvfølgelig dejlige, brunede kartofler i juledagene.

Hvis dit hjerte også banker for den dejlige, danske kartoffel, kan du finde inspiration til både nye og klassiske retter med den skønne rodfrugt, lige her!