Sundere mad på farten

24. januar, 2018

Når hverdagen først er begyndt, er tiden noget af det, der hurtigt kan løbe fra os. Pludselig er ugen ovre, og hvor blev den af? På en travl er uge er der ikke altid ekstra tid til sysler i køkkenet. Derfor har vi samlet inspiration og skønne opskrifter, der mætter og gør hverdagen lidt nemmere.

... vi kan allerede nu afsløre, at forberedelse er dit nøgleord, der vil sikre dig, at du altid har mad, der mætter på farten. 

Den hurtige morgenmad

Morgenmåltidet er et måltid, man let kan springe over – og i stedet springe direkte til dagens gøremål. Det behøver dog ikke at være sådan! 

Når det kommer til morgenmad i en fart, er forberedelse dit nøgleord. Lav din hjemmelavede granola en aften, hvor overskuddet er og hav den stående i en lufttætbeholder eller pose. Så er den klar til at drysses over en portion skyr, der let kan hældes op i en skål eller madbeholder til at tage med på farten.  

Du kan også skære frugt i mindre stykker og fryse dem i en frostpose. Så holder de sig friske til din smoothie, der blot skal blendes og hældes op i flasken, der nemt kan komme med i tasken. 


Grød er et oplagt valg til en hurtig morgenmad, der mætter. Grød kan fyldes med gryn, nødder og frugt. Ta' grøden med på farten i en tør version i en madbeholder og fyld kogende vand i, når du er klar til at spise. Det kræver ikke mere end et par minutter i køkkenet.

Den lette frokost

Frokosten samler dig op, når energien er ved at dale, og giver dig mod på resten af dagen. Derfor må frokosten gerne være rig på vitaminer og mætte godt, så modet forsætter dagen ud. 

En mættende salat er et godt bud på sådan en frokost. Den kan laves dagen før, og er en nem følgesven på farten. Og når du nu alligevel står i køkkenet og kokkererer dig frem til en skøn salat, kan du fordoble portionen, og så er der også klaret tilbehør til aftensmåltidet, når du kommer hjem.

Kan du se på din kalender, at ugen bliver tidspresset, kan det være en fordel at lade et par dage af ugens madplan bestå af suppe – og lade der være rester tilovers. Suppen kan fyldes med grøntsager og din madbeholder med suppe. Det kræver blot en opvarmning, så har du klaret frokosten. Nemt!

... og lidt til den søde tand 

Når klokken begynder at nærme sig eftermiddag, kender vi vidst alle sammen til det med, at den søde tand melder sin ankomst, og så er det godt at være forberedt, så man ikke hurtigt fylder maven med alt det, man lige så hurtigt kan få dårlig samvittighed over. 

Igen er forberedelsen nøgleordet. Du kan nemlig forberede dig til søde, sundere snacks, der giver dig energien til det sidste stykke af dagen. Disse snacks har også den fordel, at de kan fryses, så de hurtigt kan trækkes ud af fryseren, hvis skabet er tomt en morgen. 

Vælger du at bruge et par timer i køkkenet i starten eller slutningen af ugen, kan du altså forberede dig frem til hurtig mad, der vil være din trofaste følgesven på farten. Tjansen kan klares med god musik i ørerne eller din favorit serie som selskab i køkkenet. 
Når du vælger den hjemmelavede udgave af fast-food, undgår du også lettere salt eller andet, der kan skjule sig i forarbejdede produkter. 

Som en del af forberedelsen er fryseren dit vigtigste redskab. Her kan du blive klogere på, hvordan du bruger fryseren rigtigt.