Bagt grød med bær og nødder


Alt i ét fad - det bliver ikke nemmere. Ingredienserne er næsten de samme som til en klassisk omgang havregrød, men denne bagte grød er mere fast og næsten kageagtig. Den er smuk på søndagsmorgenbordet eller som en del af en brunch.

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  • 2 Fordel bærrene i et mellemstort ovnfast fad, og dryp honningen over.
  • 3 Rør havregryn, honning, mælk, æg, salt, mandler, kardemomme og revet citronskal. Hæld blandingen over bærrene, fordel smørret over, og drys evt. med ekstra mandler.
  • 4 Bag i 40-45 min., til den er gylden og fast. Server straks, mens den er lun og sprød på toppen.
  • {{recipeDoneText}} Bagt grød med bær og nødder


Tip

Prøv dig frem med andre typer frugt f.eks. æble, pærer eller blommer. Juster mængden af honning, alt efter hvor sød frugten er. Prøv forskellige typer kornflager i den bagte grød i stedet for havregrynene, de bidrager med forskellige tekstur og smag. Bygflager, rugflager eller speltflager fungerer godt.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier