Sådan udbener du en kylling

09. maj, 2018

Der er mange fordele ved at udbene en hel kylling selv: Du får mere kød for pengene og mange flere anvendelsesmuligheder. Her kan du lære, hvordan du let kan udbene en kylling i dit eget køkken

Kylling på mange måder

Det skønne ved en hel kylling er, at der er noget for hele familien. Nogle kan bedst lide kyllingelår med sprødt skind, mens andre er vilde med saftige, magre kyllingebryster. Når du kan udbene en hel kylling, får du hele pakken. Og så er det meget billigere.

Det skal du bruge

  • En hel kylling
  • En skarp kniv
  • Et spækbræt

Sådan gør du

  • Skær halsen af kyllingen.
  • Lav et skråt snit ved vingerbenene, og skær dem af.
  • Stik kniven ned langs lårene og vrid dem af.
  • Lav et snit langs begge sider af brystbenet og skær brysterne af kyllingen, så tæt på knoglen, du kan.
  • Voilà! Nu har du kyllingelår, bryster, vinger og inderfileter.

Her viser Claus holm, hvor let det er:

Tip!

Smid ikke kyllingeskroget ud, men brug det i stedet til at koge en dejlig hønsefond. Tilsæt lidt grøntsager, laurbærblade, peberkorn og vand, og lad det koge så længe du kan. Så er der dejlig hønsekødssuppe på ingen tid.