Så nemt er det at lave din egen müslibar

02. oktober, 2019

Det er altid lækkert at have noget ved hånden, når den lille sult kommer snigende. Det er dog ikke altid til at finde en simpel og hurtig opskrift med få ingredienser. 

Men det har vi løsningen på!

Müslibarer med kun fem ingredienser: Peanutbutter, nødder, honning, havregryn og tørrede tranebær.

Det tager kun 15 minutter at lave en portion, og når du nu er i gang, så kan du ligeså godt lave dobbelt op. Ikke?

Müslibar på 15 minutter

Snacks er altid lækre - både derhjemme, i skolen, på arbejdet og på vej videre til næste aftale. Haps!

Vi giver dig derfor et solidt bud på et solidt mellemmåltid, du altid kan have med dig i tasken. Prøv opskriften af og smag dine lækre, hurtige hjemmelavede snacks.

Ingredienser 

  • 70 g. hakkede nødder efter eget valg
  • 100 g. finvalset havregryn
  • 2 spsk. tranebær eller andre slags tørrede bær
  • 100 g. peanutbutter
  • 3 spsk. akaciehonning eller lys sirup

Opskriften giver dig syv velsmagende müslibarer. 

Når du allerede er i gang, kan du nemt og hurtigt fordoble ingredienserne, så du har mere end syv müslibarer at gumle på.

Fremgangsmåde

  1. Hak nødderne groft og bland dem med havregryn og tørrede bær.
  2. Bland peanutbutter og akaciehonning grundigt sammen med de tørre ingredienser. Hvis din peanutbutter er lidt hård, kan du med fordel lune den kort i mikroovnen inden brug.
  3. Ælt massen sammen og pres den ned i en form beklædt med bagepapir, så müslibarerne ca. bliver 1 cm. tykke.
  4. Lad nøddemassen stå i fryseren i ca. 45 minutter.
  5. Tag formen ud af fryseren og skær müslibarerne ud.
  6. Pak müslibarerne ind i madlavningspapir.

De er nu klar til at blive taget med i tasken. Mums!

Prøv også vores lækre müslibarer med pistacienødder og mørk chokolade. Du kan også give dig i kast med vores müslibarer, der indeholder kokos og frugtmüsli.

Opbevaring og holdbarhed

Når dine müslibarer ikke er med på farten, har de bedst af at blive opbevaret i en lufttæt beholder.

Tip: Lukker din beholder ikke helt tæt, kan du med fordel lægge bagepapir mellem låg og beholder.

Dine müslibarer kan holde sig lækre og friske i op til 14 dage i en lufttæt beholder - hvis du kan lade dem ligge så længe!