Glemt alt om kogte æg, der er svære at pille og som skaber mere frustration end (mad)glæde i køkkenet.
Et særligt lille trick giver dig nemlig kogte æg med en skal, der er nem at pille af. Så kan du godt glæde dig til det perfekte kogte æg, der på et godt stykke rugbrød og i selskab med en hjemmerørt mayonnaise er en af livets små glæder.
Okay.. Svaret på dét er måske rimelig simpelt. Og dog.
Du kender nok til scenariet, hvor du sætter vand til at koge i en gryde på komfuret. Æggene står klar til at komme ned i vandet, men så opstår tvivlen: Hvor lang tid er det nu, de skal koge, før de får konsistensen som et hårdkogt æg.
Otte til ti minutter er svaret. Alt efter størrelsen på dine æg. Har du små æg i gryden, er mere end otte minutter ikke nødvendigt. Er dine æg derimod store, skal kogetiden nærme sig de ti minutter.
Du er nu klar til at koge dine æg!
... næsten i hvert fald.
For inden du sætter vand til at koge på komfuret, skal du nemlig kende til tricket, der gør arbejdet med æggene efterfølgende langt nemmere.
Vil du have hårdkogte æg, der er nemme at pille og som ikke går i stykker mellem fingrene, skal du tilsætte eddike i vandet i gryden, inden du lægger æggene heri.
Eddiken blødgører nemlig æggeskallen, og det bliver derfor langt nemmere for dig at pille æggene.
Du kan både bruge almindelig eddike eller æbleeddike.
Foruden at tilsætte eddike i vandet, når du koger æg, er der også andre metoder, du kan tage i brug, hvis du vil have æg, der er pærenemme at pille:
Æg er en uundværlig ingrediens – både i det salte og det søde køkken.
I det søde køkken beriger æg os med lækre kager, råcreme til desserten og mange andre herligheder.
I det salte køkken mætter æggene os i en god, spansk tortilla, i sprøde og saftige frikadeller og ikke mindst som vigtig bestanddel i en af vores favoritter: Smørrebrød med æg og rejer.
Netop klassisk og højtelsket smørrebrød som den med æg og rejer kræver hårdkogte æg. Og de bliver aller bedst hvis æggene er kogt og pillet helt perfekt.
... som du nu ved, hvordan du nemt klarer.
Kilder: Arla // Forkly