4 ting, du også skal prøve at grille

31. maj, 2020

Saftige pølser og møre bøffer. Måske en grillet majskolbe on the side. Sådan lyder den sædvanlige grillmenu nok hos mange i løbet af sommeren. 

Men der er én god grund til at smide andre, lidt anderledes, sager på risten. Nemlig den gode smag. 

1. Agurk 

Majskolber, asparges og måske et par peberfrugter. Det er nogle af de grøntsager, vi ved, gør det godt på grillen. Men har du prøvet at smide agurk på risten? Hvis ikke, så er det denne sommer, du skal prøve det. Den grillede smag passer godt sammen med den milde agurk. 

Brug agurken som tilbehør med en god creme fraiche dressing eller skær den i mindre stykker og vend dem i sommersalaten med en god vinaigrette. 

Sådan gør du: 

  1. Skræl agurken
    Skræl agurken og skær enderne af. Flæk den nu på langs. 

  2. Vend med lidt olie 
    Vend agurken med lidt olie og grill den med skærefladen ned. Grill den nu i et par minutter, til agurken er blevet lidt blødere, men stadig har noget fasthed og bid. Skær den nu i mindre stykker eller servér den som den er. 

2. Citron

When life gives you lemons... Grill dem! 

Du har måske hørt, at du kan rengøre din grill med en citron, men du kan mere end bare dét. 

Skær citronen i skiver og grill dem, til de får en mere gylden farve og lidt grillstriber. 

En tur på grillen giver citronen en dejlig grillsmag, der smager godt presset over et stykke fisk, men også i en frisk sommerdrink. Kom skiverne i et glas sangria eller mojito. Så er der dømt feriestemning på terrassen. 

3. Avocado

Del avocadoen og tag stenen ud. Pensl avocadoen med olie og grill den med kødsiden ned i et par minutter. Du kan nu bruge avocadoen til en lækker guacamole, der får en god grillsmag. 

Eller du kan spise avocadoen direkte fra skallen med en ske. Det smager så godt! 

4. Den søde prik over i'et: Desserter på grillen 

Vi elsker desserter og vi elsker grill ‒ og kombinationen er endnu bedre! Hvis du endnu ikke har prøvet at grille dig vej til det søde hjørne, er det bare med at komme i gang.

Der sker noget magisk, når du griller frugter. Frugter er nemlig gode til at trække grillsmag til sig, og så får de bare en dejlig konsistens, når de har været en tur på grillen. 

I kombination med en god vaniljeis og lidt chokoladesovs, ja, så er der er ikke et øje tørt. 

Du kan også give den klassiske bananasplit et kærligt pift med god grillsmag.  

... vidste du, at man også kan grille kage? 

Ja, du læste rigtigt. Prøv fx vores dejlige grilltærte med abrikos og hindbær

The Kitchn // Health Magazine