Opskrifter på Klimaglad Mad

Tema

Opskrifter på Klimaglad Mad

Vi har samlet Klimaglade opskrifter - lige til at blive i godt humør af.

Klimaglad mad a la "tøm-køleskabet"

Tøm køleskabet og lav mere Klimaglad Mad. Måske gemmer der sig nogle grøntsager bagerst i skuffen og lidt ost, et par æg eller en rest creme fraiche på hylden bag mælken. Alt sammen mad, der er for god til at gå til spilde. Her får du et par opskrifter, der nok skal få tømt dit køleskab.

Alle dine livretter – bare lidt grønnere

I Coop vil vi gøre det nemt at lave mad, der er bedre for dig og klimaet. Hver dag eller bare indimellem. Fordi det er ikke det enkelte måltid, der tæller. Men summen af alt det vi spiser. Og bid for bid bliver lidt pludselig til rigtig meget. Det kalder vi for Klimaglad Mad. Derfor har vi gjort mange af vores allesammens livretter mere Klimaglade. Bare ved at skære ned på noget af kødet og skrue op for mere af det grønne. Velbekomme!

Se opskrift

Klimaglad pizza med kartofler Vink arrivederci til kødet, og kom i stedet kartoffel, spinat, ost og friske skiver af æble på din pizza. Denne udgave er nemlig 11 gange bedre for klimaet, end pizza med oksekød er. Der er heller ikke nogen fare ved, at du bruger en færdig dej, hvis den helst skal på middagsbordet i en fart

Del din pakke med 500 g oksekød i to, og lav retter, der kun består af 250 g kød. Giv i stedet retten lidt ekstra fylde med fx kidneybønner, kikærter fra dåse eller Lima-bønner.

Du kan sænke dit klimaaftryk med 25%, når du spiser efter madpyramiden. Bare spis mest fra bunden, mindre fra midten og mindst fra toppen.

Få opskriften her

Klimaglad pita med falafel og ærtecreme Ligesom linser og bønner er kikærter et bomstærkt alternativ til kødet, hvis du både vil give din mad fylde og godt med proteiner. Kom sprøde falafler i pitabrød, og forkæl familien med Klimaglad Mad. Kikærter smager dejligt, når de blendes med alverdens krydderier og formes til små falafler. Det er også ok at bruge de færdige falafler fra køledisken, der er klar til at komme på panden.

Selvom umami-smagen forbindes med kød, kan du stadig få den frem uden. Erstat kødet med fx svampe, ost, soltørrede tomater, soja eller fiskesauce.

Hvad er rundt, rødt og smager skønt i skiver på rugbrød? Man er fristet til at gætte på spegepølse, men her mener vi faktisk tomat! Gerne med salt og peber, fx lidt mayonnaise og dine yndlings krydderurter.

Klimaglade boller i karry med kylling

Er denne klassiker også en livret hjemme hos dig? Heldigvis kan du give den et lille tvist, så den belaster klimaet lidt mindre. Du sparer nemlig en tredjedel af klimaaftrykket ved at vælge kylling og revne grønsager frem for grisekød, når du skal lave farsen til bollerne.