Grundopskriften på risen, som du skal bruge til makiruller og nigiri sushi.

Sådan gør du

  • 1 Kom risene i en skål, fyld derefter skålen med koldt vand. Vask risene blidt og kasser vandet. Gentag cirka syv gange, eller indtil vandet er klart.
  • 2 Dæk risene med koldt vand og lad det stå i 30 min.
  • 3 Hæld risene i en tykbundet gryde, og dæk med et tætsiddende låg (vigtigt!). Bring det i kog over middelvarme.
  • 4 Lyt til, hvornår vandet koger, løft aldrig låget.
  • 5 Lad vandet koge i 5 min.
  • 6 Skru herefter ned på laveste blus, og lad risene simre i 10 min.
  • 7 Tag gryden af varmen, og lad den stå i 10 min. Løft ikke låget.
  • 8 Løft låget og overfør dine ris til et stort fad. Det er vigtigt, at der er plads til at fordele risene. Hvis risene er brændt lidt på, så fjern de brændte ris.
  • 9 Fordel risene ud på fadet uden at mase dem.
  • 10 Efter 10-15 min. vender du risene, så den anden side også damper af.
  • 11 Når risene har stuetemperatur flytter du dem til en skål og dækker dem med et rent, fugtigt klæde.
  • 12 Riseddike: Opvarm eddike, salt og sukker i en gryde. Det må ikke koge. Rør rundt, indtil sukker og salt er opløst. Afkøl herefter blandingen.
  • 13 Fordel riseddiken over risene.
  • {{recipeDoneText}} Sushiris

Opskriften er udviklet af