Denne lasagne er en helt traditionel italiensk lasagne, vi har kommet ekstra af de gode grøntsager i, det fremmer bare den gode smag.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Rens champignon og hak dem.
  • 2 Hak løg, gulerod og hvidløg fint.
  • 3 Svits grøntsagerne og hvidløg i olien i en gryde.
  • 4 Tilsæt bacon og kød og svits det med til det har skiftet farve.
  • 5 Tilsæt bouillon, flåede tomater, tomatkoncentrat og krydderier.
  • 6 Lad saucen snurre ca. 20 minutter.
  • 7 Smag til med salt og peber.
  • 8 Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
  • 9 Rør lidt mælk i ad gangen.
  • 10 Kog saucen igennem under omrøring ca. 5 minutter.
  • 11 Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • 12 Læg et lag lasagneplader i bunden af et smurt lasagnefad.
  • 13 Læg et lag kødsauce over og fordel lidt bechamelsauce over.
  • 14 Drys med lidt ost.
  • 15 Gentag 2 gange mere.
  • 16 Stil lasagnen i ovnen ved 200 gr. i 30-35 minutter på midterste ovnribbe
  • Så er det spisetid! Familiens lasagne.

Tip

Champignon kan erstattes af 100 g reven knoldselleri, persillerod eller 2 stilke bladselleri i små tern. Brug evt. foodprocessoren til at hakke grøntsagerne med, så skal løget først i til sidst Synes du det er svært at lave en opbagt bechamelsace, kan det være en hjælp at lave den på denne måde: Start med at koge 3 ½ dl af mælken op i en gryde sammen med smørret. Ryst resten af mælken og hvedemelet sammen i en melryster og rør det i den kogende mælk. Kog nu saucen sammen ca. 5 minutter under omrøring og smag til.

Opskriften er udviklet af