Den er uundværlig: Den brune sovs. Vi skal have sovs til frikadellerne, til kartoflerne, til hakkebøfferne - og alle de andre retter, den brune sovs med fordel kan ledsage. Den skal smage som mormor lavede den, og gerne sidde fast på kartoflerne. Sådan en brun sovs har vi opskriften på her - servér den til lige det, du har lyst til!

Energiinformation

  • Protein 2 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 6 g.
  • Energifor./ pers 143 kcal
  • Fedtenergi 55 %

Sådan gør du

  • 1 Smelt smørret i en gryde. 
  • 2 Kom hvedemel i og pisk, til det har samlet sig. 
  • 3 Spæd nu med fond/bouillon og mælk, pisk undervejs, mens det opvarmes og jævnes. 
  • 4 Lad saucen småsimre i 3-4 minutter.
  • 5 Giv sovsen kulør og smag til med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Brun sovs

Tip

Man kan også gå den anden vej for mindre fedtindhold i sovsen: Varm 3 dl fond/bouillon op. Ryst 2 dl minimælk med 4 spsk. hvedemel og hæld det i den varme væske, mens der piskes. Lad sovsen simre i 3-4 minutter. Giv sovsen kulør og smag til med salt og peber. Vælg hønsekødsfond/bouillon, grøntsagsfond/bouillon eller oksefond/bouillon/kraft – alt efter, hvilken ret din brune sovs skal ledsage.

Opskriften er udviklet af